Handmaid’s Tale seizoen 1 tot 3 recensie op Amazon Prime Video

Algemene poster van The Handmaid's TaleThe Handmaid’s Tale S1 **** 1/2 S2 **** 1/2 S3 *****

Bedenker: Bruce Miller (The 100)

Met Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Max Minghella, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Ann Dowd, Madeline Brewer, Samira Wiley, O-T Fagbenle,…

Speeltijd: 10 afleveringen per seizoen/ 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Man in the High Castle.

Het verhaal: Door overpopulatie is het heel moeilijk voor vrouwen geworden om nog zwanger te geraken. Maar enkelen zoals June krijgen de zegen en dat maakt het dat een religieus totalitair regime de macht overneemt in de Verenigde Staten en deze vrouwen tot seksslaven maakt om kinderen te baren voor de elite.

Elizabeth Moss in The Handmaiden's Tale

Ons verdict: Vele boekenwurmen zullen weten dat de bestseller van Canadese schrijfster Margaret Atwood net zoals George Orwell’s 1984 of Aldous Huxley’s Brave New World tot de dystopische verbeelding spreekt. Het is dan ook een raadsel waarom dit verhaal dat reeds bestaat sinds de jaren ’80 nooit succesvol tot leven is gekomen op het grote of kleine doek (de Duitse film door Volker Schlondorff flopte begin jaren ’90). Maar daar bracht Amerikaanse zender Hulu in 2017 verandering in. Het platform dat een resultaat is van een heleboel Amerikaanse zenders samen (respectievelijk The Walt Disney Company, 21st Century Fox, Comcast & Time Warner), maar nu hoofdzakelijk onderdeel is van Disney investeerde in het idee van schrijver Bruce Miller (de man achter o.m. The 100) en dit was een schot in de roos.

xxxxx

The Handmaid’s Tale is een voortreffelijke video-on-demand serie die dankzij het uitstekend acteerwerk van Man Men-actrice Elisabeth Moss, Enemy at the Gates-acteur Joseph Fiennes & Ann Dowd als de angstaanjagende Aunt Lydia tot in de puntjes wordt uitgewerkt (dit verklaart ook de uitgebreide Emmy-awards voor beide actrices). Wederom krijgen we net zoals Twin Peaks, Man in the High Castle & American Gods een voortreffelijke televisieserie in een mysterieus jasje dat liefhebbers van science fiction zal doen likkebaarden en carrières van castleden zoals o.m. Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Max Minghella, O-T Fagbenle & Samira Wiley heeft gelanceerd lanceren. Fenomenaal werk! Zeker de laatste aflevering brengt het 1ste seizoen van Handmaid’s Tale tot een uitstekend einde, terwijl seizoen 2 & 3 deze trend volgen en zelfs nog beter & beter wordt dankzij de grotere investering door Hulu. In België was het altijd moeilijk om deze serie op stream te zien door de samenwerking tussen Proximus & VRT Nu, maar Prime Video wist in België door de mazen te glippen door de reeks aan te bieden met Engelse & Franse ondertiteling (zoals de Blu-Ray release overigens).

Kortom, The Handmaid’s Tale moet je gewoon achter de kiezen hebben en het is nu eindelijk toegankelijk op stream dankzij Amazon Prime Video. Streamen die handel en bereid je voor op Handmaid’s Tale S4 dat vanaf december 2021 te volgen zal zijn op VRT Nu dankzij Canvas.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.