Ms Marvel recensie op Disney Plus België

Ms Marvel recensie op Disney Plus BelgiëMs Marvel ****

Bedenker: Bisha K. Ali (Sex Education, Loki) / Regie: Adil El Arbi & Bilall Fallah (Bad Boys for Life, Rebel)

Met Imon Vellani, Jasjit Williams, Saagar Shaikh, Aramis Knight, Rish Shah, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Matt Lintz, Yasmeen Fletcher, Laith Nakli, Azhar Usman, Travina Springer, Nimra Bucha,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Patser & Grond.

Het verhaal: De toekomst ligt in haar handen. De eerste moslim-heldin uit de Marvel Cinematic Universe is hier met Ms. Marvel die Kamala Khan introduceert, een Amerikaanse moslimtiener die opgroeit in Jersey City. Kamala, een fervent gamer en een vraatzuchtige schrijver van fanfictie, is een superheld-megafan met een enorme verbeeldingskracht, vooral als het gaat om Captain Marvel. Toch heeft Kamala het gevoel dat ze niet op school past en soms zelfs thuis, tenminste totdat ze superkrachten krijgt zoals de helden naar wie ze altijd heeft opgekeken. Het leven wordt beter met superkrachten, toch?

Glow Super Hero GIF by Disney+ - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: MoviePulpers, we gaan stilletjes aan onze woorden terug nemen over Marvel Studios. Sinds Endgame & de start van Phase 4 hebben heel wat regisseurs hun hand kunnen zetten op hun producties. Dan denk ik maar aan Chloe Zhao met Eternals, Sam Raimi met Doctor Strange in the Multiverse of Madness en recent nog het geweldige Thor: Love & Thunder. Daar mag je nu Ms Marvel aan toevoegen want deze kleurt helemaal Belgisch-Moslim dankzij Bilall Fallah & Adil El Arbi.

Imon Vellani in Ms Marvel recensie op Disney Plus België

Van meet af aan zie je dat Ms Marvel de blauwdruk van het Belgische regisseursduo draagt: de manier waarop de Khans met elkaar praten in de living komt recht uit Patser of de manier waarop New Jersey tot leven komt, is een kopie van Borgerhout in o.m. Grond. We krijgen er zelfs een leuke Belgische easter egg in Ms Marvel bij met referentie dat de makers doen naar hun favoriete cinematograaf Robrecht Heyvaert. Het scenario door Bisha K. Ali is één van de betere jongvolwassenen content die er is dankzij haar bijdrage in Sex Education en de cast met Imon Vellani aan kop reflecteert mooi de struggles waarmee moslim-families zitten in deze Westerse wereld die toch een beetje anders is dan hun Oosterse. Ms Marvel mag dan wel de minst populaire MCU-reeks zijn tot op heden, het maakt gewaagde stappen met referenties naar vrouwenrechten & de Koran enerzijds en discriminatie & vooroordelen in verband met terrorisme anderzijds, waardoor het moeilijk ligt bij zowel moslims als niet moslims. Maar met een schitterende aflevering 4 waarbij de geschiedenis tussen India & Pakistan iedere vluchteling zal aanspreken, zetten we ons petje af. Straffe content, Marvel Studios.

Met andere woorden, Ms Marvel is niet alleen een coming of age-story door de Belgische moslim-broeders Adil & Bilall  Het getuigt dat Marvel Studios zichzelf keer per keer probeert te overstijgen op zowel de regiestoel als in de schrijfkamer. Stream het nu volledig op Disney Plus België!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter