Bad Boys for Life recensie op Streamz+

Bad Boys for Life recensieBad Boys for Life ****

Regie: Adil El Arbi & Bilall Fallah (Black, Patser, Snowfall)

Met Will Smith, Martin Lawrence, Joe Pantoliano, Vanessa Hudgens, Charles Menton, Paolo Nunez, Alexander Ludwig, Kate del Chastillo, David Shae, DJ Khaled, Michael Bay, Nicky Jam,…

Speeltijd: 123′

Ga kijken als je hield van Hobbs & Shaw, Snowfall & Patser natuurlijk.

Het verhaal: Bad Boys Mike Lowrey & Marcus Burnett zijn weer bij elkaar voor een laatste rit in het langverwachte Bad Boys for Life.

Bad Boys for Life recensie

Ons verdict: Ondertekende mag dan misschien geen dreiri van ‘t Kiel zijn, als gastje van ‘t Zuid weten we maar al te goed wat het is om op te groeien met Will Smith & Martin Lawrence. Bad Boys was een vaste waarde voor iedereen die opgroeide in ‘t Stad, parking  & omstreken en als je dan hoort dat de 3de Bad Boys-film een succes wordt vanwege 2 Vlaamse regisseurs uit Antwerpen, is het logisch dat we deze film voor de 4de keer promoten op onze blog.

Will Smith & Martin Lawrence in Bad Boys for Life recensie

De actievolle cuts van Michael Bay (die bovendien een gastrol in de film speelt) worden in Bad Boys for Life door Adil El Arbi & Bilall Fallah verrassend genoeg geruild met humor & dialogen. Daar zit ook de sterkte van de film met af & toe een grapje die de doorsnee Belg beter zal begrijpen dan eerder welke andere mens op aarde. Samen met de gebruikelijke cinematografie vol neon door Robrecht Heyvaert en de vele verfijnde shots door de hele film geven zij een moderne invulling van wat een actiefilm moet zijn in de jaren 2020. Begrijp ons niet verkeerd, er is genoeg geknal, voldoende vuur & explosies en macho-gepraat om de doorsnee Amerikaan bezig te houden, maar verwacht geen snelle editing à la 6 Underground. De chemie tussen Will Smith & Martin Lawrence is in het begin wat zoek, maar komt zeker op het einde goed tot zijn uiting, terwijl de jonge cast met namen zoals Vanessa Hudgens, Charles Menton & Alexander Ludwig spijtig genoeg doorheen de hele film in decor opgaat. Patsers El Arbi & Fallah hadden er misschien goed aan gedaan om de film iets minder lang te maken en iets betere film editors te kiezen (of kregen we misschien geen prioriteit boven de Marvel-films, gezien beide editors in het verleden voor Ant-Man & Spider-Man: Far from Home werkten), maar op en al is dit een legendarische prestatie door de Belgen met Noord-Afrikaanse roots. Chapeau, gasten!

Kortom, meer dan een puike Hollywood-prestatie door onze trotse Belgen, gezien Bad Boys for Life de succesvolste Westerse film van coronajaar 20202 zal worden, maar Bad Boys for Life is wel de braafste film die we tot heden zagen van Adil El Arbi & Bilall Fallah. Toi-toi-toi!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.