HBO Max en Discovery Plus worden een tegen 2025

HBO Max komt samen met Discovery Plus naar België in 2024, maar hoe is nog een groot vraagteken

Streamers, allemaal heel verrassend, maar het is eindelijk zo ver. Het lijkt erop dat HBO Max na vele jaren naar België komt, maar hoe is nog heel onduidelijk. Op MIPCOM 2023 in Cannes werd het nieuws bekend gemaakt door President WarnerMedia International Gerhard Zeiler dat Frankrijk & daarbij België op launch plan staan nadat Max (HBO Max + Discovery Plus) effectief naar de huidige Europese landen zou komen zoals Scandinavië, Nederland, Spanje en Oost-Europa zoals Polen, Bosnië & Herzegovina, Servië & meer. De vraag is echter hoe dit zal gebeuren in Vlaanderen. 

HBO Max logo

Het probleem is immers dat er reeds een omroep bestaat in Nederland die Max noemt en ze daarom niet naar de markt kunnen gaan onder de algemene internationale naam van MAX. Zo zou de naam en het merk HBO Max blijven bestaan in de Benelux. Ook heeft Vlaamse streamingdienst Streamz een exclusief contract met Warner Bros Discovery tot 2024 om HBO-reeksen te brengen naar  de Vlaamse streamer. Het zou dus zomaar kunnen dat dit enkel geldt voor Wallonië die geen standalone streamingdienst heeft zoals Streamz. Tot slot is het ook van belang om te weten dat iedere internationale streamingdienst een bepaalde investering moet doen in lokale content om actief te blijven in het land. Vlaams minister van Media, Benjamion Dalle, kijkt daarop toe. Een samenwerking met Streamz lijkt me daarom op tilt. 

Weer een nieuwe streamingdienst hoor ik je zeggen? Wel, haast je nu niet meteen naar Pirate Bay & konsoorten. Het is goed nieuws voor de lokale streamer wat het aanbod van de sportliefhebber betreft, gezien Discovery Plus & Eurosport nu ook eindelijk on demand beschikbaar komen in Vlaanderen. Met de Olympische Spelen van Parijs 2024 in zicht, is de timing ideaal. Streamz heeft het ook moeilijk om meer marktaandeel te winnen, gezien de stevige concurrentie van Netflix & Disney Plus en het feit dat het geen Waals aanbod heeft. Nog een plus zou zijn dat er een samenwerking komt met Prime Video, gezien deze momenteel de rechten hebben om heel wat Warner Bros-titels te brengen naar hun streamingdienst in België, maar dat lijkt ons zeer onwaarschijnlijk. 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter