House of the Dragon 2022 logo

House of the Dragon S1 recensie op Streamz [eerste indruk]

House of the Dragon recensie op StreamzHouse of the Dragon S1 *****

Bedenkers: Ryan J. Condal (Rampage, Hercules) / Regie: Miguel Sapochnik (Game of Thrones S8, Finch, Repo Men).

Met Matt Smith, Paddy Considine, Graham McTavish, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Milly Alcock, Emily Carey, Ryan Cor, Jefferson Hall, David Horovitc, Matthew Needham, Bill Patterson, Gavin Spokes,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Game of Thrones, tiens.

Het verhaal: Prequel op de legendarische Game of Thrones-serie die zich focust op House Targaryen, heersers van Westeros 172 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones seizoen 1.

Maar liefst 10 nieuwe draken in nieuwe House of the Dragon HBO recensie op Streamz

Ons verdict: Oef, wat een journey, MoviePulpers! Warner, HBO & Discovery zaten met een fusie, terwijl er op de beste manier gezocht werd om A Song of Ice and Fire van schrijver George R.R. Martin opnieuw tot leven te brengen. Na de afgelaste pilot werd er beslist om terug in de tijd te gaan om het huis van Targaryen de aandacht te geven die het verdient na het zoetzure einde van Game of Thrones S8, terwijl Hightowers & Valyrians onderliggend de legitimiteit van de Targaryens zullen uitdagen.

Matt Smith in House of the Dragon HBO recensie op Streamz

Daarbij werd duidelijk niets bespaard, want zo krijgen we opnieuw special effects op het niveau van Game of Thrones S8 met regisseur Miguel Sapochnik die vanaf het begin de teugels goed in handen heeft en continuïteit brengt voor de franchise. Prepare for more dragon en indrukwekkende veldslagen, met andere woorden! Bovendien tonen karakterkoppen zoals Matt Smith, Rhys Ifans, Paddy Considine, Eve Best & Graham McTavish dat ze best bij het Game of Thrones-universum mogen wezen, terwijl jong talent zoals Milly Alcock Olivia Cooke, Emma D’Arcy & Emily Carey House of the Dragon de onschuld geeft die het verdient. Een pluim voor Britse acteur Matt Smith die zowel op papier als het doek meesterlijk een Targaryen portretteert.

Ook ontwijkt de pilot van House of the Dragon de controverse niet door zeer bloederig te werk te gaan zoals we mogen verwachten van de familie die draken kan commanderen. Het tempo van de afleveringen uit House of the Dragon zijn Game of Thrones waardig en met het gebruikelijke format van 10 afleveringen van een uur per aflevering voelt het als kijker aan alsof de succesvolle HBO-reeks nooit weg is geweest. Zo kunnen we House of the Dragon dan ook samenvatten: een nieuwe wind doorheen de fantasy-wereld van George R. R. Martin met Dance of the Dragons als centraal punt. Wij blijven fan en geloven dat fans dat ook zullen blijven.

Kortom, move over Lord of the Rings, Game of Thrones is here to stay met het nieuwe House of the Dragon dankzij o.m. Miguel Sapochnik & Matt Smith. Nu te volgen op Streamz, Home of HBO Max België!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter