Review van Prince of Persia: The Sands of Time

Prince of Persia: The Sands of Time****

Regie: Mike Newell (Harry Potter and the Goblet of Fire)

met Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Richard Coyle, Alfred Molina, …

Speeltijd: 115′

Ga kijken als je hield van The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, Pirates of the Caribbean: At World’s End & Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

Het verhaal: Dastan is een wees die door de koning van Perzië wordt geadopteerd vanwege zijn exceptioneel karakter en daden. Op een dag wordt de koninklijke familie betrokken bij een aanval op de heilige stad Amalut, omdat er beweerd wordt dat de heiligen wapens smokkelen naar de vijand. Niets blijkt echter wat het is en het komt zo ver dat Dastan genoodzaakt is om te vluchten van zijn eigen familie om de waarheid aan het licht te brengen.Ons verdict: Prince of Persia is de nieuwste gameverfilming die zijn weg naar Hollywood heeft gevonden. In tegenstelling tot andere adaptaties zoals Resident Evil stelt deze Disneyfilm niet teleur: de film heeft een avontuurlijk en speels karakter dat entertaint. Het speels karakter komt mooi tot uiting dankzij de chemie tussen het filmkoppel Jake Gyllenhaal en Gemma Arterton, maar ook Alfred Molina speelt een leuke rol. Het blijft weliswaar een volwassen Disneyfilm die steunt op spektakel zoals we kennen uit de Pirates of the Carribean franchise. Jerry Bruckheimer zet de handdruk op de film door zijn adembenemende speciale effecten (de time travel shots zijn ontzettend mooi gedaan), maar qua actie geeft het camerawerk maar een slordige bedoening weer. De verwijzingen naar het legendarisch spel komen af en toe boven water drijven, maar ook daar is er weer verbetering mogelijk.

Kortom, Prince of Persia is de moeite om in de cinemazalen te bekijken, maar de crew kon er meer uithalen. Meer potentieel voor een sequel? Onderaan kan je leuke beelden uit Prince of Persia samen met een interview van actrice Gemma Arterton bekijken:

12 gedachten op “Review van Prince of Persia: The Sands of Time”

 1. Holy crap Dax, **** sterren?? *** is wel het uiterste voor dit snel vergeten avonturenfilmpje. Jake Gyllenhaal is uiteindelijk nog degelijk in zijn rol (beter dan verwacht), maar verder is het allemaal zo grijs. De drie referenties aan het begin van de review zeggen eigenlijk al genoeg :) Alledrie de allerslechtste sequels uit elke respectievelijke franchises…

  Please wait...
 2. Tja, toch vond ik deze film iets meer hebben dan de matige vervolgen van de franchises en dus een aanrader. Gyllanhaal vond ik trouwens wat melig met momenten, maar ik heb er erg veel van genoten. Btw de 3 referenties zijn de 3 recentste, ze hebben zowat dezelfde allure, maar daarom moet je de sterren vd films niet onderling met elkaar vergelijken.

  Please wait...
 3. Het was geen slechte film, daar ben ik het mee eens. Maar voor ****-sterren was de actie te rommelig, te voorspelbaar, Gyllenhaal idd te melig en heeft het zoals je ook al in de recensie zegt te weinig met de games te maken.

  Heb overigens enkele aanpassingen gedaan, want er waren wat foutjes in de tekst geslopen.

  Please wait...
 4. Heb Prince of Persia nog niet gezien, dus over de **** spreek ik mij niet uit. Anderzijds, the mummy 3, pirates 3, en zeker ook de tweede helft van indy 4 waren verre van geslaagd – dus ik heb er mijn twijfels bij. Ga hem wellicht morgen zelf eens uitchecken.

  Please wait...
 5. My points exactly… Ben benieuwd wat jij ervan denkt K!

  Please wait...
 6. heb vooral problemen met disney op de poster. zal niet veel bloed inzitten denk ik en is spijtig.

  Please wait...
 7. En de hoeveelheid bloed maakt of bepaalt de kwaliteit van een film?

  Please wait...
 8. Bloed in Prince of Persia? Hmm :-) Als je naar de games op X-box ziet, past bloed niet echt bij het format.

  Please wait...
 9. ben benieuwd naar deze film eigenlijk. Hopelijk stelt ‘m niet teleur!

  Please wait...
 10. disney is te braafjes denk ik. zal hem deze week misschien ens gaan zien

  Please wait...
 11. bij ps 2 versie is er wel veel bloed en vind dat ze te veel van assasin creed stelen als ik zo naar trailer kijk

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter