Finch recensie op Apple TV Plus

Finch recensie op Apple TV PlusFinch ***

Regie: Miguel Sapochnik (Altered Carbon S1Repo Men, Game of Thrones S8, House of the Dragon S1)

Met Tom Hanks, de stem van Caleb Landry Jones & de hond Seamus basically

Speeltijd: 115′

Ga kijken als je hield van The Road, Chappie & District 9.

Het verhaal: Een man begint aan een ontroerende & krachtige reis om een nieuw thuis te vinden voor zijn onwaarschijnlijke familie – zijn geliefde hond en een nieuw gecreëerde robot – in een gevaarlijke en verwoeste wereld. Zijn naam is Finch.

Tom Hanks in Finch recensie op Apple TV Plus

Ons verdict: Van alle internationale streamingdiensten lijkt Apple TV Plus wel de meest ambitieuze te zijn. Naast het kopen van films door Martin Scorsese, Coen Brothers, Matthew Vaughn, Russo Brothers & meer is het ook aan zijn 2de samenwerking toe met Tom Hanks. Na Greyhound kocht het de nieuwe film van Game of Thrones-regisseur Miguel Sapochnik aan voor zo’n 70 miljoen dollar.

Miguel Sapochnik volgt in de voetstappen van Neil Blomkamp door een gritty maar deels realistische film in de toekomst te maken van een mens Finch, zijn hond Seamus & een robot Jeff in het midden van een post-apocalyptische maatschappij. De maker koos wel voor science fiction met een hart, want Finch is een verhaal vol menselijkheid, meesterlijk gebracht door Tom Hanks die top is in dit soort films sinds zijn prestatie van Cast Away. De Apple TV Plus Original gaat en staat ook een beetje met de acteerprestatie van de man die weet hoe hij solo moet gaan, hoewel Caleb Landry Jones wel met hem op de set stond natuurlijk. Met zijn speelduur van iets minder dan 2 uur voelt het vanwege de vele verhalen niet te lang wat toch wel een verrassing is voor een film zonder al teveel actie, maar het deed ons hart toch niet iets harder kloppen. Tot slot zijn de beelden met de nodige computeranimatie om in alle sereniteit van te genieten.

Kortom, met Finch teert Miguel Sapochnik op het charisma van Tom Hanks. Vanaf vrijdag op Apple TV Plus!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter