Misbehaviour recensie

Misbehaviour recensieMisbehaviour ***

Regie: Philippa Lowthorpe (The Crown, The Third Day)

Met Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley, Greg Kinnear, Emma Corrin, Keeley Hawes, Rhys Ifans, Lesley Manville, Suki Waterhouse,…

Speeltijd: 106′

Ga kijken als je hield van On the Basis of Sex & Battle of the Sexes.

Het verhaal: In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse komedie-legende Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren. Die avond wordt geschiedenis geschreven.

Gugu Mbatha-Raw in Misbehaviour recensie

Ons verdict: Britse regisseuse Philippa Lowthorpe heeft een mooie naam voor zichzelf gemaakt met haar bijdrages in The Crown S2 & recent nog The Third Day. Het mag dan niet verbazen dat ze een nieuwe langspeelfilm mag maken met deze keer een mooie cast van Europese topnamen zoals Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley, Greg Kinnear & Rhys Ifans die zich inzetten voor het in kaart brengen van de gebeurtenissen op Miss World 1970.

Misbehaviour is een kwalitatieve productie die zowel in beelden als verhaallijn niet tegen de stroming wil ingaan. Daarmee bedoelen we dat het hele gebeuren vrij conventioneel blijft en weinig uitdagend is voor de kijker, ondanks zijn ‘avant-gardistisch’ thema. De Britse cast & crew doet wat het hoort en dat geheel ligt dan ook in lijn van andere recente films over feminisme zoals On the Basis of Sex & Battle of the Sexes. Misbehaviour is wel niet één van de betere in het genre met Colette dat nog heel wat beter is, maar te zwijgen ofdat het de acteerprestatie van Keira Knightley uit Official Secrets overtrof. Tot slot mag de verhaallijn, ondanks zijn conventioneel verloop, er best zijn met een aantal krachtige scènes die menig kijker zullen raken.

Besluit: Wat op papier staat, krijg je met Misbehaviour. Geen hoogvlieger, maar zeker geen laagvlieger. In Belgische bioscopen vanaf deze week!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter