The Morning Show recensie op Apple TV Plus

The Good Morning Show recensie op Apple TV PlusThe Morning Show *** 1/2

Bedenker: Jay Carson (The Front Runner) & Kerry Ehrin (Bates Motel) / Regie: Mimi Leder (On the Basis of Sex, Deep Impact)

Met Jennifer Aniston, Steve Carell, Reese Witherspoon, Billy Crudup, Gugu Mbatha-Raw, Mark Duplass, Nestor Carbonell, Jack Davenport, Bel Powley, Desean Terry, Janina Gavankar, Tom Irwin, Karen Pittman, Victoria Tate,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Bombshell & The Newsroom.

Het verhaal: De populairste ochtendshow in de Verenigde Staten wordt schaakmat gezet wanneer Mitch Kessler, één van de 2 hoofdpresentatoren, schuldig wordt bevonden aan seksueel wangedrag. Alex Levy, zijn collega voor 15 jaar, probeert zich los te onttrekken van de situatie, maar voelt dat ze controle verliest nu het hoofd van de nieuwsdienst iets nieuws zien in Bradley Jackson, een journaliste die onverwacht een hit werd op YouTube.

Jennifer Aniston & Steve Carell in The Good Morning Show recensie op Apple TV Plus

Ons verdict: Met The Morning Show verraste Apple de gevestigde waarde in het streaminglandschap door zo kort voor de lancering een aantal Golden Globe-nominaties in huis te halen. Met zijn honger voor films zoals Greyhound & Killers of the Flower Moon & geslepen content zoals The Servant & Defending Jacob toont het zich nu al (toch niet echt verrassend) een waardige tegenstander tegenover Netflix, Amazon & Disney+ ondanks dat het niet de publieke opinie achter zich heeft staan. Heel wat mensen houden immers niet van de versnippering aan streamingdiensten in de laatste jaren.

xxxxx

The Morning Show was het paradepaardje tijdens de lancering van Apple TV Plus in België en ondanks het feit dat filmcritici niet laaiend enthousiast waren over deze nieuwe serie op stream, moeten we bij MoviePulp.be wel zeggen dat de reeks er mag zijn. Vooral de pilot is een schot in de roos samen met het genuanceerd verhaal achter het hele #MeToo-gebeuren van 2019 dat The Morning Show zo goed maakt.

Steve Carell in The Good Morning Show recensie op Apple TV Plus

Toch werkt niet alles in de nieuwe televisieserie voor Apple TV Plus. We gaan het intro-filmpje dat eerder een promotie is voor de Nationale Loterij of de test voor kleurenblindheid van het voormalige PMS (nu CLB voor de geïnteresseerden) in het logo van The Morning Show even buiten beschouwing houden (What’s up with that Apple?). Steve Carell is in onze ogen iets te zachtaardig gecast, terwijl Jennifer Aniston zich niet zo zeer uitvindt in The Morning Show sinds hun eerste gezamenlijke casting in Bruce Almighty. Sterker nog, we zien de gewezen vrouw van Brad Pitt & Justin Theroux zelfs een vleugje Rachel uit Friends bovenhalen in aflevering 7, hoewel we niet echt kunnen ontkennen dat die scène en de rol van Alex Levy in het algemeen wel eens één van haar beste prestaties ooit zal worden naast die van Friends. Ook Reese Witherspoon gaat een beetje kopje onder met haar rol als impulsieve Bradley Jackson als we het vergelijken met het sterke Big Little Lies hoewel het nog steeds een verbetering is tegenover haar recente rol in Little Fires Everywhere. Pluimen worden vooral gegeven aan de supporting cast zoals Billy Crudup als de gekke producent Cory, Gugu Mbatha-Raw als de getormenteerde Hannah & Mark Duplass als de leider van The Morning Show. De makers van The Morning Show, respectievelijk Kerry Ehrin (Bates Motel) & Jay Carson (The Front Runner) flirten ook soms wel met een ongeloofwaardig scenario waarin vooral de keuzes van personages niet echt realistisch zijn (cfr. het interview van Mitch op UBA, de kritische blik van Bradley Jackson op de baas Fred Micklen,…). Tot slot is de melding door Apple voor de allerlaatste aflevering zo’n spoiler dat we bijna de afstandsbediening naar de televisie wilden gooien. Waarom zo politiek correct, Apple?

Kortom, The Morning Show mag er net zoals Bombshell zijn in tijden van MeToo en is het ideale kijkvoer voor Bart De Pauw, maar die Golden Globe-nominaties waren er iets teveel aan.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter