Cinema Reviews: Evan Almighty

Evan Almighty PosterEvan Almighty**

Regie: Tom Shadyac (Bruce Almighty***)

Met Steve Carell, Morgan Freeman, John Goodman en Lauren Graham.

Speeltijd: 95′

Ga kijken als je hield van zwakkere Amerikaanse filmkomedies zoals Bruce Almighty***.

Vergelijk prijzen van Evan Almighty online op Kelkoo!

Het verhaal: Evan Baxter begint aan een carrière als congreslid, maar al gauw wordt hij door God aan de haak geslaan. Hij moet van hem een ark bouwen om de vloedgolf op te vangen. Evan let niet op God, tot dat dieren hem beginnen te achtervolgen en hij op een moderne Noë begint te lijken.

Steve Carell als Evan Baxter in Evan Almighty

Ons verdict: Eén ding is zeker: Evan Almighty was volgens mij een zaligheid voor de crew en cast om te maken (Die indruk krijg je toch als je de eindgeneriek zo ziet). Spijtig genoeg valt dit niet te zeggen over het kijkplezier. OK, Evan Almighty is een verrassende en leuke familiefilm (die zelfs special effects bevat, WAUW!), maar heel wat dingen ontbraken in mijn ogen. Waar was Jim Carrey voor 5 seconden? Waar was de hilarische scene uit Bruce Almighty met Steve Carell? Waar was de echte humor en de zalige stoten? Deze essentiële aspecten ontbraken aan de film, waardoor hij volgens mij niet als komedie uitspringt. Persoonlijk had ik meer verwacht van Tom Shadyac’s werk dan een afgekookte sequel met afgerichte beesten in. Meer mag je dan ook niet verwachten.

Kortom, ga deze film met de kinderen zien op zaterdagmiddag. Zij zullen er zeker lol mee hebben. Of wacht even tot hij op televisie verschijnt, wat volgens mij nog de beste mogelijkheid is. Onderaan kan je achter de schermen van de film gaan met Steve Carell:

Eén reactie op “Cinema Reviews: Evan Almighty”

  1. Bruce Almighty vond ik wel leuk, maar dat kwam denk ik eigenlijk alleen maar door Jim Carrey… geen cameo dus, jammer!!

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter