Morbius recensie

Morbius recensieMorbius *** 1/2

Regie: Daniel Espinosa (LifeSafe House).

Met  Jared Leto, Matt Smith, Adria Arjona, Jared Harris, Tyrese GibsonMichael Keaton,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van Bloodshot & Venom.

Het verhaal: De lijn tussen held en schurk zal worden doorbroken met Morbius the Living Vampire.

Ons verdict: Jaja, MoviePulpers, Sony Pictures Belgium zit op wolken! Spider-Man: No Way Home zorgde eigenhandig voor een revival van Belgische bioscopen na de COVID-19 crisis, terwijl het ook namen zoals Quentin Tarantino & Christopher Nolan wist te strikken door zich gedeisd te houden in de streamingoorlog (het ging een kleine samenwerking aan met Netflix). Met dit vooruitzicht zet het nu tot en met de zomer volop in op de bioscoopervaring met titels zoals Jurassic World Dominion, Sonic the Hedgehog 2, Top Gun Maverick & Morbius met Jared Leto.

Draaiboek van Sony voor stripboekverfilmingen is inmiddels gekend met Venom & Bloodshot die zowat dezelfde structuur volgen en het nieuwe Morbius brengt daar weinig verandering in of je daar nu een Daniel Espinosa, David S.F. Wilson, Andy Serkis of Ruben Fleischer aan het roer zet. Een donkere cinematografie, betrekkelijk veel (rustige) close-up van de hoofdfiguranten, dezelfde type personages, horror-elementen, wat meer bloed, een showdown tussen protagonist & antagonist op het einde,… Enfin, leg ze maar eens tegenover elkaar en je ziet het verschil amper. Wat Morbius wel anders maakt, is de link met de Marvel Cinematic Universe, maar ook deze is povertjes te noemen, want hij komt eigenlijk enkel in de 2 post-credit scènes tot zijn recht. Je ziet dat daarbij duidelijk gesleuteld is aan het scenario tijdens de coronacrisis en door het succes van Spider-Man: No Way Home. Verwacht er dus maar aan dat de antihelden van de Spider-Verse het ergens in de toekomst zullen opnemen tegen Tom Holland’s Spider-Man. Wat Daniel Espinosa wel goed doet, is het oorsprongsverhaal van Morbius the Living Vampire zelf met Jared Leto die zichzelf goed in de verf zet als de nieuwe antiheld. Espinosa neemt zijn tijd om deze te ontrafelen en ook de chemie tussen Adria Arjona, Matt Smith & Jared Harris zit goed. Niets op aan te merken. Met een speelduur van om en bij de 100 minuten zijn we eindelijk nog eens blij dat een stripverfilming niet over de 2.5 uur gaat en ons daarbij geëntertaind houdt. Tot slot zijn de special effects niet over de top en speelt het in het algemeen op veilig met een budget van 75 miljoen dollar.

Kortom, vleermuizen zijn met de komst van Morbius niet meer het alleenrecht van DC Comics & Warner, maar om Jared Leto tot het niveau te laten stijgen van Batman of Spider-Man is er nog wel wat nodig. Oordeel zelf in bioscopen deze week!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter