House of Gucci recensie

House of Gucci recensieHouse of Gucci ***

Regie: Ridley Scott (The Last Duel, GladiatorBlade RunnerAlien)

Met Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino, Jeremy Irons, Selma Hayek, Jack Huston,…

Speeltijd: 157′

Ga kijken als je hield van Halston, Assassination of Gianni Versace maar vooral All the Money in the World.

Het verhaal: House of Gucci is geïnspireerd op het schokkende waargebeurde verhaal van het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. Tijdens 3 decennia van liefde, verraad, decadentie, wraak & uiteindelijk moord, zien we wat een naam betekent, wat het waard is, en hoe ver een familie zal gaan voor controle.

Ons verdict: MoviePulpers, grote cinema heeft het moeilijk dezer dagen. Heel wat onafhankelijke producties verhuizen op stream en het recente Last Duel van regisseur Ridley Scott werd ondanks namen zoals Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer & Ben Affleck, door de vakpers bestempeld tot flop van het jaar met amper volk die de film ging zien. Scott krijgt opnieuw een kans dit jaar om te bewijzen dat hij niet passé is op zijn leeftijd met het prestigieuze House of Gucci met opnieuw mooie namen zoals Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino, Jeremy Irons, Selma Hayek & zelfs Lady Gaga.

Adam Driver & Lady Gaga in House of Gucci recensie

House of Gucci wordt niet geheel gedragen door het regiewerk van Ridley Scott, maar eerder de cast die de pannen van het dak acteert! Hou deze dus maar in de gaten voor de Oscars van 2022. Nu, van een Adam Driver, Al Pacino, Jeremy Irons & Jared Leto verwacht je dit wel ergens, maar van zangeres & wereldster Lady Gaga schrokken we toch wel even hoe zij vooral in het eerste deel van House of Gucci zonder al teveel acteerervaring de volledige film op haar eigen schouders draagt. Impressionant. Zo laat ze zien dat ze met A Star is Born geen eendagsvlieg is dat altijd kan terugvallen op haar zang en dat Scott dan toch een scherp oog heeft op het vlak van casting. Ook Al Pacino is terug met opnieuw een heerlijke acteerprestatie zoals in Once Upon a Time in Hollywood, maar Jeremy Irons gaat toch met de pluim van beste acteerprestatie lopen. Hoewel het verhaal van familie Gucci een film waardig is en gedurende de hele verhaallijn glamoureuze beelden boven tovert (wat een camerawerk!), zijn we weliswaar niet te spreken over de speelduur van meer dan 2 uur en een half. Vooral de laatste 30 minuten zijn er teveel aan en dan begint het feestje eigenlijk maar pas. Op dat vlak is er iets teveel klemtoon gezet op de relaties tussen de verschillende leden van de Gucci-familie in plaats van het noodlottige einde. Tot slot nog even beklemtonen dat er een goede kans is dat dit één van de laatste films zal zijn waarin er nog ware props & achtergronden zal gebruikt worden. Dat verdient tenslotte nog wel het nodige respect dankzij het efficiënte hand van Scott.

Kortom, House of Gucci is Ridley Scott’s manier om Film met een hoofdletter F te brengen in de modewereld. Mooie beelden, prachtig acteerwerk, maar opnieuw veeeeeeeeeeeeel te lang. Deze week in Belgische bioscopen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter