The Little Things Blu-Ray recensie

The Little Things recensie op iTunesThe Little Things **** 1/2

Regie: John Lee Hancock (The HighwaymenThe Founder)

Met Denzel Washington, Rami Malek, Jared Leto, Chris Bauer, Glenn Morshower, Michael Hyatt, Terry Kinney, Natalie Morales, Isabel Arraiza,…

Speeltijd: 128′

Ga kijken als je hield van Se7en & Mindhunter.

Het verhaal: Kern County Sheriff Deke moet samenwerken met rechercheur Baxter om een seriemoordenaar op te sporen. Deke is even intuïtief als rebels tegen autoriteit, het tegenovergestelde van Baxter. Terwijl ze een verdachte opsporen, ziet de hulpsheriff een vreselijk geheim uit zijn verleden weer naar boven komen.

Denzel Washington in The Little Things recensie op iTunes

Ons verdict: Toen Warner Bros. aankondigde dat zijn hele slate aan bioscoopfilms naar HBO Max kwam, was Afro-Amerikaanse acteur Denzel Washington er als één van de eerste bij om deze praktijk af te keuren. De zwarte Oscar-winnaar van Training Day vindt dat films zoals The Little Things minder in waarde zullen worden ingeschat, omdat een gouden scenario zoals deze net het medium cinema nodig heeft om naar waarde te worden geschat door het publiek. Persoonlijk zijn we het bij MoviePulp.be daar niet mee eens, want een films zoals The Little Things wordt nu eenmaal best thuis geconsumeerd. Enkel verfijnende (cinefiele) ogen kunnen zien dat deze ruwe steen een ware diamant is en dat is een deel van de kunst om Film met een grote F te appreciëren.

The Little Things door regisseur John Lee Hancock heeft het zowat allemaal. Het heeft een voortreffelijke cast zowel in allure als uitvoering, want Denzel Washington, Rami Malek & Jared Leto tonen weer wat ze waard zijn op papier met hun rollen als Joe ‘Deke’ Deacon, Jim Baxter & Albert Sparma. In heel wat opzichten naar The Little Things elementen over van reeds gevestigde waarden zoals Se7en & Mindhunter, maar het heerlijk ambigue einde maakt The Little Things een pracht van een film. De cinematografie is consistent in zowel posters als beelden wat al meteen doet uitschijnen dat het een productie van topniveau is. Allemaal topwerk van regisseur John Lee Hancock & zijn crew! Enige kanttekening is de muziek die niet bijster legendarisch is en niet blijft hangen, spijtig genoeg. Tot slot zijn we helemaal verzot op plot dat met onderstaande Ending Explained-video nogmaals wordt benadrukt (opgelet, spoilers, uiteraard)

Kortom, met The Little Things toont Warner opnieuw dat het baas had geweest in de bioscoopzalen van 2021. Haal deze geweldige film in huis op VOD als je niet kan wachten, maar vooral op Blu-Ray binnenkort.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter