The Highwaymen Netflix België recensie

The Highwaymen ****

Regie: John Lee Hancock (The Founder)

Met: Kevin Costner, Woody Harrelson, Kim Dickens, Kathy Bates, Edward Bossert, Emily Brobst.

Speelduur: 132′

The Highwaymen is vanaf 29 maart te streamen op Netflix België. Aanrader voor liefhebbers van Public Enemies en natuurlijk Bonnie & Clyde.

Het verhaal: Twee geharde voormalige Texas Rangers krijgen de taak de beruchte overvallers Bonnie en Clyde op te sporen … .

Ons verdict: Netflix bouwt stilaan een indrukwekkende lijst Netflix Original Movies op. The Highwaymen mag het lijstje vervoegen van recente releases als Outlaw King, Triple Frontier en Roma die naast de betere traditionale studio-producties mogen staan. Jazeker, iedereen met een beetje kennis van (film)geschiedenis weet hoe The Highwaymen eindigt, en (alweer) mocht de speelduur een 20tal minuten ingekort worden. Maar verder is het smullen van de production design en cinematografie die het Amerika van de grote depressie uit de ’30s op magistrale wijze tot leven wekt.

De echte meesterzet was echter de casting van The Highwaymen. Met Kevin Costner en Woody Harrelson hebben ze een duo protagonisten beet die op ‘relatief’ hoge leeftijd nog laten zien waar ze tot in staat zijn. Jazeker, zeker Costner heeft dit soort rollen al meer neergezet, maar net als destijds bij Unforgiven bij Clint Eastwood geven de verstreken jaren een extra laag gravitas aan het personage. Costner’s dialoog met de vader van Clyde (vertolkt door Willam Atherton uit onder meer Die Hard 2, red.) mag nu al ingekaderd worden als instant-klassieke scène.

Prima keuze ook om Bonnie & Clyde zelf amper in beeld te brengen en ze enkel in flitsen te laten zien. Analoog aan hoe de slachtoffers die ze maakten ze moeten hebben zien voorbijrazen in de bolides van hun tijd. Het moge duidelijk zijn The Highwaymen is verplichte kost voor volwassen filmliefhebbers die voor dit soort prenten al lang niet meer terechtkunnen in de lokale multiplex. Geniet ervan!

Bekijk alvast de trailer van The Highwaymen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.