Halo S1 recensie op Streamz [eerste indruk]

Halo S1 recensie op StreamzHalo S1 *** 1/2

Bedenkers:  Steven Kane & Kyle Killen  / Regie: Otto Bathurst (Peaky Blinders S1Robin Hood Origins) / Producent: Steven Spielberg (Jurassic World, Minority Report)

Met Pablo Schreiber, Bokeem Woodbine, Natascha McElhone, Jen Taylor,…

Speeltijd: 9 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Foundation.

Het verhaal:  De Halo-reeks vertelt het verhaal van de oorlog tussen de mensheid en The Covenant in de 26e eeuw. Daarin proberen Master Chief en zijn AI-partner Cortana om de buitenaardse dreiging van The Covenant af te weren om de mensheid te beschermen. De aankomende televisie-adaptatie lijkt niet veel af te wijken van de basis van de game-franchise Halo, maar op vlak van verhaal slaan ze toch een andere weg in.

Spartan 117 in nieuwe Halo TV recensie op Streamz

Ons verdict: Tja, MoviePulpers, sinds ruwweg 2020 moeten we leven in een nieuwe realiteit op het vlak van het streaming die meer & meer gefragmenteerd geraakt met diensten zoals Disney Plus, Paramount+, Apple TV+, Amazon Prime Video, Peacock & ga maar verder. Fijn is dat niet voor de portemonnee, maar voor de kwaliteit van films & series is dit niet altijd een negatief verhaal. Zo zie je dat ‘nieuwkomers’ zoals Paramount+ (het voormalige CBS All Access) stevig investeren in nieuwe content om tot bij de streamer te geraken. Halo is naast Star Trek dan ook een (nieuw) paradepaardje van de Amerikaanse streamingdienst. België profiteert daar ook wel een beetje van, want Paramount+ of zijn Europese tegenhanger SkyShowtime is er niet in België, dus kan Streamz topseries zoals deze Halo in zijn portfolio opnemen. Paramount+, HBO Max & Vlaamse content in 1, dat is duidelijk Streamz! YEAH!!!

Maar even terug naar Halo, want dat was een aartsmoeilijke opdracht als we de producenten aan het woord horen. De serie kostte een slordige 10 miljoen dollar per aflevering en ze moesten door meer dan 250 drafts (!!!) van het scenario en heel wat regiewissels gaan om uiteindelijk gerealiseerd te worden. Eén van de reden waarom er maar 9 afleveringen zijn en geen 10 blijkbaar. Sterker nog, het kostte zelfs de hoofden van de showrunners die niet terugkomen voor het 2de seizoen van Halo blijkbaar wat niets goed voorspelt. Maar de science fiction reeks heeft wel alle toeters & bellen die je verwacht van een gameverfilming en één van de beste producenten in de wereld om tot een goed eindproduct te komen, nl. Steven Spielberg die blijkbaar toch wat in de pak te brokken had in de Halo TV-serie.

Als salon-gamer die af en toe op een Xbox tokkelt, heb ik mezelf een aantal keer gewaagd aan de Halo-games, maar een die hard fan van het universum van Halo ben ik toegegeven niet. Over de gehele details van het scenario zal ik dus geen expert zijn, maar het is duidelijk van in het begin van de nieuwe Halo-serie bij zijn oorsprong blijft met de vormgeving, locaties & key personages die de revu doen op het digitale scherm. Bovendien volgt Halo op het vlak van cinematografie & opbouw/structuur een beetje Foundation op Apple TV Plus, maar met een sterke cast zoals  Pablo Schreiber, Natascha McElhone & Bokeem Woodbine en geslaagde actie is Halo duidelijk een niveau’tje hoger dan de science fiction serie op Apple TV Plus. Ik denk dat het daarbij veel te danken heeft aan regisseur Otto Bathurst die toch wel wat meer houdt van een strakkere editing. De special effects zijn van topniveau en zijn prijskaartje van 100 miljoen dollar meer dan waard. Tot slot kregen wij enkel de eerste afleveringen te zien van de nieuwe Halo seizoen 1, dus het valt af te wachten wat welke impact dat de productie achter schermen heeft op het effectieve resultaat, maar wij konden er stevig van genieten tot hiertoe. Hopelijk zegt dat veel.

Kortom, Halo is verrassend fresh voor een gameverfilming en ik krijg er spontaan zin van om opnieuw de Xbox-games te spelen. Positief toch? Oordeel zelf, want het is nu te volgen dankzij onze Vlaamse vrienden van Streamz!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter