Bridgerton S2 recensie op Netflix België

Bridgerton recensie op Netflix BelgiëBridgerton S2 ***

Bedenker: Chris Van Dusen (Grey’s Anatomy, Scandal)

Met Jonathan Bailey, Simone Ashley, Charithra Chandran, Adjoa Andoh, Lorraine Ashbourne, Harriet Cains, Bessie Carter, Shelley Conn, Nicola Coughlan, Phoebe Dynevor, Ruth Gemmell, Florence Hunt, Martins Imhangbe, Claudia Jessie, Calam Lynch, Luke Newton, Golda Rosheuvel, Luke Thompson, Will Tilston, Polly Walker, Rupert Young & de stem van Julie Andrews.

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Little Women, Gossip Girl & Emily in Paris.

Het verhaal: Gedreven door zijn plicht om de familienaam hoog te houden lijkt Anthony’s zoektocht naar een debutante die aan zijn onmogelijke eisen voldoet op niets uit te lopen. Maar dan arriveren Kate en haar jongere zus Edwina Sharma uit India. Wanneer Anthony Edwina het hof begint te maken, ontdekt Kate de ware aard van zijn bedoelingen. Een echte liefdesmatch lijkt niet hoog op zijn prioriteitenlijstje te staan en ze besluit alles in het werk te stellen om de verbintenis tegen te houden. Echter lijken Kate en Anthony’s verhitte discussies hen alleen maar dichter bij elkaar te brengen, wat de zaken aan beide kanten niet makkelijker maakt. Ondertussen verwelkomen de Featheringtons hun nieuwste erfgenaam op hun landgoed terwijl Penelope een diep geheim bewaart voor de mensen die het dichtst bij haar staan.

Bridgerton GIF by NETFLIX - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: Wel wel, MoviePulpers, wie had dat verwacht? Dat Bridgerton maar liefst 4 seizoenen krijgt en één van de hitseries ging worden op Netflix? We moeten het eerlijk bekennen: Wij niet. Toegegeven, Shondaland van producente Shonda Rhimes, maakt al indruk op het publiek met Scandal & Grey’s Anatomy en het zet zijn kruistocht verder met Inventing Anna & The Residence. Bovendien heeft Bridgerton een hoge Fifty Shades of-factor, dus hadden we de eindjes wel bij elkaar kunnen brengen.

Simone Ashley in Bridgerton S2 recensie op Netflix België

Maar wie had gedacht dat Phoebe Dynevor & Regé-Jean Page zo’n breakout stars gingen worden? Dat geeft meteen Bridgerton S2 wat tegengas, gezien het originele Bridgerton-koppel naar de achtergrond gaat en de flierefluiter Jonathan Bailey dit 2de seizoen van Bridgerton moet maken. Deze krijgt al een geluk ondersteuning van Simone Ashley die met Sex Education & Pokemon Detective Pikachu klaar is voor de volgende stap in haar carrière en zij is iets te gretig. Ze blaast zowat de rest van de cast van zijn sloffen hoewel er wat gewerkt is aan de look van Jonathan Bailey om haar toch iets of wat te volgen. Maar Bridgerton seizoen 2 brengt met zijn hoog Gossip Girl-gehalte vooral continuïteit met heel wat gelijkenissen tegenover het vorige seizoen (hedendaagse muziek in een klassiek jasje, bombastische kostuums op het niveau van The Crown,…) buiten de dynamiek van het hoofdkoppel misschien. De plotwending in het verhaal doen op het vlak van continuïteit ook zijn werk zonder echt potten te breken. Tot slot blijft Bridgerton S2 opnieuw zo verslavend als een Emily in Paris.

Kortom, Victoriaanse stijl krijgen nog steeds een hedendaagse interpretatie met Bridgerton S2 op Netflix. Continuïteit verzekerd zonder meer.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter