Emily in Paris recensie op Netflix België

Emily in Paris poster op Netflix BelgiëEmily in Paris *** 1/2

Bedenker: Darren Star (Sex and the City)

Met Lily Collins, Philippe Leroy-Beaulieu, William Abadie, Lucas Bravo, Kate Walsh, Ashley Park, Camille Razat, Elizabeth Tan, Samuel Arnold, Burno Gouery,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Carrie Diaries & Confessions of a Shopaholic.

Het verhaal: Emily is een ambitieuze jonge marketing manager uit Chicago die onverwachts haar droombaan in Parijs bemachtigt wanneer haar bedrijf een Frans luxe marketingbureau overneemt. Daar wordt ze verantwoordelijk voor het vernieuwen van de social media strategie. Emily‘s nieuwe leven in Parijs zit vol met avonturen en verrassende uitdagingen terwijl ze probeert haar Franse collega’s voor zich te winnen en vrienden te maken. En dan raakt ze ook nog verwikkeld in een aantal nieuwe romances.

Lily Collins in Emily in Paris recensie op Netflix België

Ons verdict: De naam Darren Star zei mij als MoviePulper maar weinig, maar mijn vrouwelijke wederhelft schoot een gat in de lucht toen ze hoorde dat er een nieuwe serie op Netflix kwam van de maker van Sex and the City. De naam Sarah Jessica Parker wordt in dit geval vervangen door de jonge Lily Collins, dochter van Phil Collins voor diegenen die haar niet kennen uit To the Bone, Extremely Wicked Shockingly Evil and Vile, Tolkien, Okja of The Last Tycoon met Franse namen zoals Philippe Leroy-Beaulieu, William Abadie & Lucas Bravo die haar prestatie ondersteunen.

Lily Collins in Emily in Paris recensie op Netflix België

Opnieuw toont Netflix hoe het Europese producties kan kruisbestuiven met het Amerikaanse Hollywood  en dat geeft Emily in Paris al meteen een troef. Maar bovenal is Emily in Paris heel hapklaar voor de hedendaagse streamer: De nieuwe Netflix-serie binget vlot met zijn 30 minuten per aflevering, het is verslavend, heeft in zijn geheel een leuke cast en houdt je met zijn gepaste cliffhangers aan het bingen. OK, het begin gaat misschien iets te kort door de bocht, de culturele verschillen iets te cliché en de situaties zijn soms wat onrealistisch, maar welke (al dan niet legendarische) romcom worstelt niet met dezelfde problemen? Tot slot zit de humor goed, hoewel het niet van het niveau van Sex & the City is,  maar het is heel wat beter dan de helft van de romantische komedies op de populairste streamingdienst van de wereld.

Kortom, met Emily in Paris heeft Netflix zijn eerste echt sterke romcom te pakken dankzij opnieuw het goede werk van bedenker Darren Star. Bingen, y’all!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.