The Ice Age Adventures of Buck Wild recensie op Disney Plus België

The Ice Age Adventures of Buck Wild recensie op Disney Plus BelgiëThe Ice Age Adventures of Buck Wild **

Regie: John C. Donkin

Met Met de stemmen van Simon Pegg, Aaron Harris, Vincent Tong, Justina Machado, Utkarsh Ambudkar, Sean Kenin, Dominique Jennings, Jake Green, Skyler Stone,…

Speeltijd: 82′

Ga kijken als je hield van de andere Ice Age-films zoals  Ice Age: Dawn of the Dinosaurs tiens.

Het verhaal: Crash & Eddie willen eindelijk op avontuur met Buck Wild in de Dino-wereld, maar het duurt niet lang voor de hele Ice Age-roedel terug bij elkaar komt.

The Ice Age Adventures of Buck Wild recensie op Disney Plus België

Ons verdict: Walt Disney Company komt de laatste tijd stevig in aanvaring met zijn opgekochte animatiestudio’s. Pixar is duidelijk niet blij met het feit dat Luca, Turning Red & Soul exclusief op de streamingdienst te zien waren, maar ook bij de productie van Lightyear waren er intenties om te knippen in het eindproduct. In dat opzicht zie je dat het niet altijd makkelijk is voor animatiestudio’s om samen te werken en het mag dan ook niet verbazen dat hetzelfde geschiedde voor het animatiestudio achter de Ice Age-franchise. Deze is al jaar & dag in de handen van het failliet verklaarde Blue Sky Studios, die in de nieuwe realiteit van 20th Century Studios hun eerste Ice Age-film brengen op Disney Plus België.

Het Huis van de Muis zag er samen met producent John C. Donkin wel iets in om de Ice Age-franchise opnieuw tot leven te brengen met nieuwe films & series, maar dat knaagt toch. Er was heel wat juridisch touwgetrek in verband met het figuurtje Scrat waarvan Disney de rechten niet had bij de acquisitie van Fox, vandaar dat de animatieserie pas later volgt gezien de recht nu wel in handen zijn van Disney. Maar de originele stemmencast van Ice Age werd o.m. aan de kant geschoven voor Ice Age: The Adventures of Buck Wild, want enkel Simon Pegg komt terug. Maar vooral, we geloven dat het hele team van Blue Sky Studios op Ice Age veranderd is, gezien povere uitwerking met slechte animatie in het gros van de film (vooral diegene met oudgedienden zoals Sid, Manny, Diego & Ellie). Alsof Disney niet blij was met bepaalde zaken in de algemene verhaallijn (het is geen geheim dat het initiële idee was om een serie te maken in plaats van een film) en dan maar snel wilde dat de originele figuurtjes terug kwamen om de nieuwkomers te helpen. Dat getuigt toch van weinig vertrouwen in de franchise, gezien het terugkomen van Buck Wild op deze manier toch wel een leuk idee was. Tot slot vragen we ons af of het team achter The Aventures of Buck Wild Ice Age: Collision Cours hebben gezien, want de helft van de figuren uit de vorige film(s) worden gewoonweg genegeerd.

Kortom, Ice Age: The Adventures of Buck Wild is een resultaat van heel wat creatief slechte keuzes. Maar te zwijgen over de animatie die met momenten erbarmelijk is. Schande voor de franchise eigenlijk.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter