Disney Pixar Luca logo

Luca recensie door Pixar op Disney Plus België

Luca recensie door Pixar op Disney Plus BelgiëLuca *** 1/2

Regie: Enrico Casarosa (La Luna)

Met de stemmen van Jacob Tremblay, Jack Dylan Grazer, Maya Rudolph, Jim Gaffigan, Emma Berman, Marco Barricelli,…

Speeltijd: 95′

Ga kijken als je hield van Onward, The Good Dinosaur & Finding Nemo.

Het verhaal: In Portorosso, een (fictief) badplaatsje aan de Italiaanse Rivièra, beleeft een jonge jongen genaamd Luca in de jaren ’50 dolle avonturen met zijn nieuwe vriend Alberto. Eén probleem:  Luca & Alberto zijn allebei zeemonsters uit een wereld onder het zeespiegel.

ccccc

Ons verdict: Mulan & Raya en de Laatste Draak voor een meerwaardeprijs op Disney Plus, maar Soul & Luca niet… Het zorgt voor heel wat discussies op de werkvloer van Het Huis van de Muis, gezien de arbeiders bij Pixar voelen dat hun werk niet gewaardeerd wordt, maar ons streamers hoor je niet klagen. Pixar is nog altijd de vaste waarde op het vlak van animatiefilms voor jong & oud met voorbeelden zoals Coco, Ratatouille & Soul en als we daar van kunnen genieten zonder extra te betalen, dan hoor je ons niet klagen.

xxxxx

Toegegeven, ook Pixar slaat de bal soms mis. Het recente Onward is daar een voorbeeld van, maar de digitale animatiestudio trekt wel lessen uit zijn fouten. Luca kent nl. heel wat gelijkaardige elementen als Onward: 2 jongens met een vreemde achtergrond die goed bevriend worden, gaan op avontuur om de wereld te verkennen en komen heel wat knotsgekke dingen tegen. De nieuwe manier voor Walt Disney om jongens te inspireren en aan te spreken als het ware, in plaats van de altijd populaire gewelddadige cartoons. Maar wat maakt Luca dan anders tegenover Onward? Eén antwoord: diversiteit. Italiaans regisseur Enrico Casarosa krijgt de kans om zijn locale eigenheid in Luca te gooien en dat geeft de film net zoals Raya and the Last Dragon dat beetje extra. Nieuwe ideeën, nieuwe dialogen, nieuwe verhaallijn, etc. Het animatiewerk van Pixar is opnieuw topwerk en met een speelduur van onder de 100 minuten kijkt het hele gebeuren heel vlot. Enkel spijtig dat we opnieuw net zoals Soul geen Vlaamse stemmencast krijgen voor Luca op de internationale streamingdienst Disney Plus.

Kortom, Luca introduceert Italiaanse cinema in de commerciële Hollywood-animatie van The Walt Disney Company. Opnieuw sterk werk van Pixar Animation Studios!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter