Onward recensie op Disney Plus België

Onward ** 1/2

Regie: Dan Scanlon (Monsters, Inc.)

Met de stemmen van Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus, Octavia Spencer, Ali Wong,..

Speeltijd: 102′

Ga kijken als je hield van Monsters, Inc & Toy Story 4.

Het verhaal: In een moderne fantasiewereld trekken 2 elfenbroers, de tieners Ian & Barley, op een buitengewone queeste om te achterhalen of er nog een beetje magie over is in de wereld. Wanneer de elfen en tienerbroers Ian & Barley Lightfoot onverwacht de kans krijgen om nog één dag door te brengen met hun overleden vader, vertrekken ze op een bijzondere queeste met Barleys busje Guinevere. Net als elke andere queeste is die van hen eentje boordevol spreuken, raadselachtige kaarten, haast onmogelijke obstakels en onvoorstelbare ontdekkingen.  

Onward recensie op Disney Plus België

Ons verdict: Allez, we zijn er bijna. België heeft bijna de schade ingehaald van Nederland op het vlak van Disney Plus-releases, maar dat hoeft daarom niet altijd te betekenen dat het positief is. Toegegeven, Onward was een duidelijk slachtoffer van de coronacrisis met de release die gepland was in het midden toen de wereldwijde pandemie uitbrak en ook in de zomer wist het weinig mensen naar de bioscoop te lokken vanwege de aanhoudende besmettingen, maar er zit meer niet goed.

Onward recensie op Disney Plus België

Hoewel de special effects en animatie zoals steeds op punt staan bij Pixar, is het scenario eentje dat zowel ouders als kinderen weinig zal inspireren. Daarvoor is de queeste van de broer Lightfoot iets te rommelig opgezet. De humor, die Toy Story 4 & Monsters, Inc. als bron heeft, is pover en je kan niet anders dan jezelf afvragen of Dan Scanlon met Onward hetzelfde plot als Frozen wilde uitspelen, maar dan voor jongens. Voor de Vlaamse stemmen moet je het ook al niet doen, want deze zijn onbestaande op Disney Plus België en de Nederlandse stemmen zijn alles behalve geslaagd. Tom Holland & Chris Pratt zijn daarentegen wel een leuk duo, dus als je Onward ziet op Disney Plus België, doe het dan in de originele versie. Tot slot is de speelduur van Onward wel ideaal om de moderne invulling van en parodie op de Lord of the Rings-franchise te doorstaan.

Kortom, Onward is niet het beste werk van Pixar, spijtig genoeg. Hopelijk hebben de kinderen er wat aan tijdens deze herfstvakantie lockdown. 

Onward | Ondertitelde clip: Trust Bridge | Disney BE

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.