Netflix verliest voor het eerst gebruikers en dat heeft veel met de oorlog in Oekraine te maken

Netflix verliest voor het eerst gebruikers en dat heeft veel met de oorlog in Oekraïne te maken

MoviePulpers, disturbance in the force in streamingland, want Netflix kreeg afgelopen nacht een serieuze pandoering op de Amerikaanse beurzen. Reden? De populaire internationale streamingdienst verloor voor het eerst zo’n 200.000 gebruikers om te eindigen op zo’n 222 miljoen gebruikers wereldwijd. De groei voor de Big Tech-gigant lijkt te zijn gestopt na de immense groei tijdens de coronacrisis de voorbije 2 jaar. Wat is er aan de hand?

Hoewel velen natuurlijk naar de streamingoorlog verwijzen die bikkelhard is tussen Disney Plus, HBO Max, Peacock, Apple TV+, Amazon Prime Video & lokale streamingdiensten zoals Streamz in België zien wij weliswaar een andere evolutie. Door de oorlog in Oekraïne is Netflix zijn activiteiten gestopt in Rusland en dat zorgde ervoor dat ze meteen zo’n 700.000 gebruikers moesten laten gaan. De groei die er was na de coronacrisis vulde het gat echter niet op wat Netflix quasi een status quo gaf. Netflix ontkent weliswaar de gevolgen van de streamingoorlog niet en verwacht in het volgende kwartaal nog met zo’n 2.5 miljoen gebruikers te dalen. Het probeert dit verlies te compenseren door het delen van een account over huishoudens heen een halt toe te roepen. Verwacht dus dat dit na de testen in Latijns-Amerika snel naar Europa & de VS zal komen.

Wij zeggen eerder dat Netflix eens zou moeten kijken naar zijn prijspakketten gekoppeld aan het aantal downloads & profielen, maar ik vrees dat daar weinig van in huis gaat komen. Anyway, first world problems… Inmiddels in Oekraïne doen ze het echte werk! Slava Ukraini!!!

UPDATE: De trend zet zich voort, want opnieuw verloor Netflix wat gebruikers in het 2de kwartaal van 2022. Sinds Q2 2022 staat de teller op 220 miljoen gebruikers.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter