Dit zijn de winnaar van het Film Fest Gent 2019

Dit zijn de winnaar van het Film Fest Gent 2019

Öndög & Monos zijn de winnaars van 46ste Film Fest Gent! Öndög van Gouden Beer-winnaar Wang Quan’an (Tuya’s Marriage) won Grand Prix voor Beste Film, terwijl De Georges Delerue Prijs voor Beste Muziek & Sound Design dit jaar naar de mysterieuze thriller Monos gaat van Alejandro Landes, met muziek van Mica Levi.

Öndög van Wang Quan’an is een film over de levenscyclus, zij het in omgekeerde volgorde. Een groots en majestueus project rond intimiteit & genegenheid, waarin de mensen soms slechts stipjes op een kleurrijk doek zijn. Het belangrijkste hoofdpersonage van de film is misschien wel Binnen-Mongolië: vanaf het openingsshot heeft Wang veel aandacht voor het landschap.

Monos van Alejandro Landes, dat vorige week al de grote prijs won op het BFI London Film Festival, wordt gelauwerd met de Georges Delerue Prijs voor Beste Muziek en Sound Design. De score werd geschreven door de Britse muzikant Mica Levi, die met haar collectief Curl ook nog aantreedt op 18 oktober in Vooruit tijdens VIDEODROOM, het samenwerkingsproject tussen Film Fest Gent en Vooruit.

Proficiat van de winnaars!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.