Ant-Man & the Wasp 3D recensie

Ant-Man & the Wasp recensieAnt-Man & the Wasp *** 1/2

Regie: Peyton Reed (Ant-Man, The Break-Up, Yes Man)

Met Evangeline Lilly, Paul Rudd, Michael PenaMichael Douglas, Michelle Pfeiffer, Laurence Fishburne, Hannah John-Kamen, Walton Goggins, Bobby Cannavale, Judy Greer, T.I.,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van het vorige Ant-Man.

Het verhaal: Scott Lang staat onder huisarrest en probeert een goede vader te zijn, maar Hope van Dyne & Dr. Hank Pym hebben zijn hulp nodig om het verleden terug te halen.

Paul Rudd & Evangeline Lilly in Ant-Man & the Wasp

Ons verdict: The Avengers: Infinity War was het schot in de roos dat Marvel nodig had om zijn franchise aantrekkelijk te houden en het lijkt erop dat Ant-Man & the Wasp gaat teren op het feit dat Marvel-fans over de hele wereld een glimpse willen zien van wat er komt in Avengers 4. Vooral de nakende vraag welke superhelden nu overblijven of niet, zal velen naar de bioscoop lokken. Maar de vraag blijft echter of Ant-Man in België zijn populariteit kan opkrikken na de magere omzet in 2015. Bovendien werd door het WK in Rusland de release date in België verplaatst naar 18 juli 2018, 2 weken na release in de Verenigde Staten. Not cool, Marvel!

Wel, één ding kunnen we zeggen: Ant-Man & the Wasp zet niet de trend voort van Luke Cage S2 & Jessica Jones S2 door de sidekick in de kijker te zetten. Wat bedoelen we daarmee? Wel, begrijp ons niet verkeerd, Lost-girl Evangeline Lilly schittert in haar rol als Wasp, maar deze 2de Ant-Man film is vooral goed teamwerk tussen Paul Rudd, Michael Douglas & Michael Pena. De interacties tussen hun personages zit snor en Ant-Man & the Wasp zet opnieuw de troeven van de originele film naar voor, wat betekent dat de nieuwe Marvel-film vol geslaagde heist & humor zit. En deze keer overstijgt het zijn voorganger! De verhaallijn is in het algemeen wat conventieel wat niet anders is tegenover andere Marvel solofilms. Ze moeten immers dienen voor het hele gezin met deze keer de insectenliefhebbers en aspirant kwantumfysici die hun zin krijgen, maar in ruil krijgen we geslaagde dialogen, grappige oneliners & CGI die tot dienst staan van ludieke situaties waar onze helden zich in bevinden. Puik werk door regisseur Peyton Reed die een duidelijke visie heeft voor de Ant-Man-films. Is het Peyton Reed’s grappigste werk tot op heden? Dat zou ik niet zeggen tegenover een Yes Man, maar de mix tussen actie, spectakel & humor is naast de Guardians of the Galaxy-franchise door James Gunn één van de betere bij Marvel Studios.

Kortom, Ant-Man & the Wasp is leuk en grappig. Peyton Reed stijgt met zijn kunnen naar het niveau van James Gunn met deze Ant-Man & the Wasp. Misschien heeft Ant-Man wat minder mojo dan we gewoon zijn van de andere Marvel-superhelden, maar het vindt wel zijn eigen stem binnenin het universum.

https://www.youtube.com/watch?v=LCtZYio-5kA

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter