Wie kan Thanos verslaan?

Wie kan Thanos verslaan?

Ondertussen zullen vele fans al opgemerkt hebben dat Thanos de strijd tegen The Avengers heeft gewonnen in The Avengers: Infinity War. Met een knip van zijn vingers roeide hij zowat de helft van alle helden uit om alleen maar uit te komen op de originele Marvel-helden van Phase 1. Met het verzamelen van alle Infinity Stones heerst er nu de vraag, hoe moet het verder? Hoe kunnen The Avengers de strijd aangaan met Thanos? En vooral, wie is er in staat om Thanos die regeert als God over het universum te kunnen verslaan?

Wie kan Thanos verslaan? Adam Warlock!

Eén figuur is hier centraal: Adam Warlock. Het personage werd geïntroduceerd in een post-credit scène van Guandians of the Galaxy vol. 2 met in de hoofdrol Ayesha, Golden High Priestess of the Sovereign als antwoord op het feit dat Yondu Udonta & the Ravagers The Guardians of the Galaxy niet konden grijpen na Rocket Raccoon’s dieverij. In Ayesha’s razernij lijkt ze Adam Warlock te gaan creëren. Om correct te zijn toonden the Sovereign een cocoon waarin ze een wezen zullen maken die zo machtig is dat het the Guardians moet verslaan. Wat ze niet weet, is dat het zo krachtig kan worden, dat hij zelfs Thanos kan verslaan.

Adam Warlock is geen onbekende voor de Marvel Comics. Het figuur en zijn cocoon deden hun introductie in The Fantastic Four, maar wegens de populariteit van het personage kreeg hij zijn eigen strips met Counter-Earth, zijn obsessie met The Soul Stonethe Universal Church of Truth die volledig ingaat tegen het ‘Yin & Yang’-denken van Thanos. Adam Warlock is als kosmische held supersterk & supersnel, maar zijn krachten groeien exponentieel iedere keer dat hij zich terug trekt naar zijn helende cocoon. Het personage zou ook een interessante verhaallijn zijn in de Marvel Cinematic Universe, gezien Adam Warlock zowel een goede (Godess) als een slechte kant (Magus) heeft. Misschien wordt hij dan de nieuwe vijand van The Avengers in de 5de film? Wie weet. Eén ding is zeker: de acteur die Adam Warlock zal vertolken, kan heel belangrijk worden voor de Marvel-franchise. Als je meer wil weten over het verleden van Adam Warlock, bekijk dan onderaan een complete analyse van het Marvel-personage:

Kleine kanttekening tegenover onze visie op Adam Warlock, in de comics is het vooral Thanos die zichzelf laat uitschakelen door Adam Warlock. Zijn leed rond Gamora heeft immers het potentieel om hem van binnenin op te eten en tijd zal er misschien ook wel voor zorgen dat hij het moe wordt om de balans van het universum op zich te dragen. Adam Warlock kan hier bovendien gemakkelijk door The Avengers worden vervangen als Thanos zich laat doen.

#SPOILERS #SPOILER-ALERT

Maar vrienden, de realiteit is heel anders. Marvel Studios introduceerde Captain Marvel als een soort nieuwe Adam Warlock en hoewel ze heel sterk is & zowat de hele vloot van Thanos ontmantelde in The Avengers: Endgame ging de eer naar Tony Stark die listig een eigen versie van The Infinity Gaunlet maakten. Als leider van de groep offerde zich uiteindelijk op voor zijn vele superheldvrienden ten spijt van zijn nieuwe familie. Thor krijgt ook de eer om een zwakke versie van Thanos te onthoofden in het begin van The Avengers: Endgame nadat hij The Infinity Stones had verwoest.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.