Point Blank Netflix recensie

Anthony Mackie & Frank Grillo in Point Blank Netflix recensiePoint Blank ***

Regie: Joe Lynch (Everly)

Met Frank Grillo, Anthony Mackie, Marcia Gay Harden, Boris McGiver, Teyonah Parris, Christian Cooke, Markice Moore,…

Speeltijd: 86′

Ga kijken als je hield van The First Purge & zijn origineel A Bout Portant.

Het verhaal: Wanneer zijn zwangere vrouw wordt gekidnapt en als onderpand wordt vastgehouden, moet Paul, een verpleegster van de ER, met de zwaargewonde carrièrecrimineel en moordverdachte onder zijn hoede werken om het leven van zijn vrouw en ongeboren kind te redden. Ontstaan uit rivaliserende bendes en een dodelijke ring van corrupte politieagenten, vinden de onwaarschijnlijke duo’s een manier om samen te overleven in de strijd van hun leven.

Anthony Mackie & Frank Grillo in Point Blank Netflix recensie

Ons verdict: Het is tijd voor de castleden die een bijrol vertolkte in de Marvel Cinematic Universe om geld te scheppen. Dan heb ik het vooral over Frank Grillo die inmiddels na The First Purge verschijnt in zijn eerste Netflix-film Point Blank. Voor Anthony Mackie is het iets anders, hij verscheen al in IO op Netflix en krijgt binnenkort zijn eigen series op Disney+ (Falcon & the Winter Soldier) & Netflix (Altered Carbon S2), dus poen hoeft hij niet te scheppen, me dunkt.

De echte ster van Point Blank is echter regisseur Joe Lynch die na Everly één van zijn beste werken brengt en ons met Point Blank omdompelt in een sterk scenario met een zeste van Last Boy Scout & Boyz n the Hood hier en daar. Zijn creatieve invulling om het verhaal te vermengen met de hip hop subcultuur & wat metafictie smaakt naar meer. Verwacht weliswaar niet teveel spetterende actie en een zeer commercieel Amerikaanse invulling, want Joe Lynch kan op het vlak van cinematografie & structuur nog iets leren van de Luc Besson-clan hoewel de makers van de originele film uit 2011 weinig te maken hadden met Olivier Megaton, Pierre Morel, Jaume Collet-Serra & co. Ook had een Matthias Schoenaerts in de rol van de broer van Frank Grillo-personage Point Blank net dat ietsje meer gegeven dat het nodig heeft om de allure van een bioscoopfilm te krijgen.

Kortom, Netflix staat altijd galant voor een leuke vrijdagavond en dat is met Point Blank niet anders. Het niveau van zijn origineel wordt weliswaar niet geëvenaard.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter