Everly op iTunes review

Everly posterEverly *** 1/2

Regie: Joe Lynch

Met Salma Hayek, Hiroyuki Watanabe, Togo Igawa, Akie Kotabe, Gabriella Wright,…

Speeltijd: 92′

Ga kijken als je hield van Kill Bill, Man with the Iron Fists & Phone Booth.

Het verhaal: Er wordt op Everly door haar meedogenloze en moordende man gejaagd nadat hij te weten is gekomen dat zij met de politie samenwerkt om zijn maffia-imperium in elkaar te laten storten.

Salma Hayek in Everly

Ons verdict: Wat zou er gebeuren als je Salma Hayek in de schoenen zet van Uma Thurman? Goeie vraag! Daarom zaten we bij MoviePulp al een tijdje uit te kijken naar deze onafhankelijke productie Everly die sindskort op iTunes te huur is.

Toegegeven, het is onmogelijk om de originele prestatie van The Birde te overtreffen, laat staan de talenten van Tarantino te evenaren, maar dat neemt niet weg dat er talloze pogingen zijn om zijn oeuvre te herhalen. Man with the Iron Fists, Only God Forgives, Ninja Assassin,… God, zelfs Luc Besson deed het met de beginscènes van Lucy and we loved it! Maar Everly blijft spijtig genoeg enkel huurmateriaal, want de stuntelig wapenbehendigheid van de bloedmooie Salma Hayek laat te wensen over tegenover een Scarlett Johansson. Maar de kwaliteit van de enscenering samen met de scherpe film editing van regisseur Joe Lynch vol interessante invalshoeken, de opmerkelijke folterscène met The Sadist en het perfecte einde maken Everly best aangenaam om te kijken op een doordeweekse werkdag.

Besluit: Salma Hayek is Uma Thurman niet, maar Everly is best entertainend. Als je wilt zien wat ik bedoel met het stuntelige acteerwerk van Hayek, dan bekijk je best de clip onderaan:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter