Gad Elmaleh: Part en Live recensie op Netflix België

xxxGad Elmaleh: Part en Live ****

Regie: Mario Rouleau (Cirque du Soleil: The Mystery of Mystere)

Met Gal Elmaleh

Speeltijd: 57′

Ga kijken als je hield van Woke-ish.

Het verhaal: Gad Elmaleh entertaint een Canadees publiek met heerlijke verhalen van verwarring toen hij zijn eerste stappen in de Verenigde Staten zetten.

Gad Elmaleh in Part en Live

Ons verdict: Niet enkel Hans Teeuwen wil internationaal gaan, ook één van de grootste stand-up comedians van Frankrijk Gad Elmaleh gooit de dobbelstenen. Niet evident voor een Fransman en hij kiest dan ook deels veilige terrein door zijn grotendeels Franse zaalshow Part en Live of in het Engels Gad Gone Wild naar Montreal te brengen. Hoewel dit in eerste plaats vrij lame lijkt (zeker voor de vele Fransen die meer verwachten van hun lokale held), is Part en Live best wel een geslaagde poging. Het gemütlich tempo waarmee de komiek van Marokkaanse oorsprong zijn dolle fratsen vertelt, is geslaagd en de culturele verschillen tussen Fransen & Amerikanen zijn altijd een mooie bron van inspiratie voor ons Belgen. Spijtig genoeg kunnen we Gad Elmaleh’s kunsten als cabaretier niet beoordelen tegenover zijn eerdere zaalshows gezien we hem enkel kennen van films zoals Midnight in Paris, The Dictator, Hors de prix & Chouchou.

Kortom, zijn Engelse zaalshow American Dream komt vanaf 6 maart 2018 naar Netflix België, maar Part en Live is een mooie opwarmer voor zijn Engels debuut.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.