Marlon Wayans: Woke-ish recensie op Netflix België

Marlon Wayans: Woke-ish recensie op Netflix BelgiëMarlon Wayans: Woke-ish *** 1/2

Regie: Marcus Raboy (Judd Apatow: The Return, Santana – Maria Maria videoclip)

Met Marlon Wayans

Speeltijd: 68′

Ga kijken als je houdt van de typische humor van de Wayans Brothers met Naked & White Chicks.

Het verhaal: Amerikaanse stand-up comedy show met in de hoofdrol Marlon Wayans die grappen maakt over racisme, hiphop, homorechten, het opvoeden van kinderen.

Marlon Wayans in zijn stand-up comedy zaalshow Woke-ish

Ons verdict: Humor scoort goed op Netflix met o.m. de Adam Sandler-films die het goed doen op de streamingdienst. Het mag dan ook niet verrassen dat Netflix meer en meer grote namen van Amerikaanse komieken tekent. Eén daarvan is Marlon Wayans.

De man die zijn carrière deels te danken heeft aan zijn vader Keenen Ivory Wayans aan het hoofd van de Wayans Family zat aan het hoogtepunt van de Amerikaanse schaterlach-komedie van American Pie met films zoals Scary Movie & White Chicks. Samen met zijn broer Shawn Wayans had hij een populaire sitcom in de jaren ’90 (The Wayans Bros.) en zijn vader regisseerde o.m. de film Scary Movie die hem zijn roem bracht. Ondanks zijn broer Damon Wayans die bekend werd met zijn sitcom My Wife and Kids heeft Marlon weinig tot geen ervaring in stand-up komedie en dat is ook meteen het probleem van Woke-ish. Zijn politiek foute grappen rond de Kardashians, Desiigner, Barack Obama & Donald Trump zijn wel op punt (woke kan je vrij vertalen als politiek correct, overigens), maar de houding van de man oogt meer onzeker dan zijn prestatie achter de camera. Zijn stand-up comedy zaalshow op Netflix komt dan ook een beetje vreemd over als Belgische kijker, want je kent hem van al die verschillende Hollywood-films en Amerikaanse tv-reeksen. Maar Marlon Wayans doet je als geen ander lachen met zijn unieke vibe en grappige gezichten.

Kortom, Marlon Wayans wordt iets minder grappig met de jaren, maar toch konden we goed lachen met de moppen van de man in Marlon Wayans: Woke-ish op Netflix.

.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter