Chris Rock: Tamborine recensie op Netflix België

Chris Rock: TamborineChris Rock: Tamborine ** 1/2

Regie: Bo Burnham (The Big Sick)

Met Chris Rock

Speeltijd: 104′

Ga kijken als je hield van andere zaalshows van Chris Rock zoals Bring the PainBigger & Blacker.

Het verhaal: Chris Rock gaat na 10 jaar opnieuw het podium op in Brooklyn voor een komische special gevuld met schroeiende observaties over vaderschap, ontrouw en de Amerikaanse politiek.

Chris Rock in Tamborine op Netflix België

Ons verdict: Chris Rock is terug! De komische acteur die iedereen kent uit Bad Company, Beverly Hills Cop 2, Grown Ups en bovendien de stem voorziet van Marty in Madagascar had een aantal moeilijke jaren nadat hij zijn vrouw Malaak Compton bedroog met 3 vrouwen en beiden gingen een hevige vechtscheiding aan. Maar dat is nu door zijn relatie met Megalyn Echikunwoke voorbij en Chris Rock schaamt zich ook niet om ook van kamp te veranderen op televisie. Zijn vorige zaalshows waren nl. allemaal te zien op HBO, maar nu is hij vanwege het internationale bereik van Netflix overgestapt.

Echter is Tamborine niet meteen het beste wat Chris Rock op de planken brengt. In Tamborine komt Chris Rock vanwege zijn privéleven dat hij uitvoerig uit de doeken doet tijdens de zaalshow Tamborine vrij lullig over. Bovendien zijn de moppen van Chris Rock niet van topniveau tegenover een Bring the Pain of Bigger & Blacker bvb. OK, de populaire aandachtpunten van komieken in de Verenigde Staten komt aanbod (kan iemand aub zwijgen over Donald Trump?) alsook de typische stijl van de komiek zijn inspiratie haalde bij zijn grootvader die prediker was, maar het is weinig vernieuwend.

Kortom, met Tamborine haalt Chris Rock volgens ons enkel geld op om terug glamureus te kunnen leven na zijn vechtscheiding, want verder heeft het weinig bij te dragen aan diens stand-up comedy repertoire.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.