Hans Teeuwen: Real Rancour recensie op Netflix België

Hans Teeuwen Real Rancour posterHans Teeuwen: Real Rancour *** 1/2

Regie: Doesjka van Hoogdalem (Wim Helsen: Spijtig spijtig spijtig)

Met Hans Teeuwen

Speeltijd: 86′

Ga kijken als je hield van het vorige werk van Hans Teeuwen zoals Echte Racune.

Het verhaal: Hans Teeuwen houdt geen blad voor de mond en gaat bij Britten zijn politieke oncorrecte mening over Trump & het Brits chauvinisme verkondigen.

Hans Teeuwen: Real Rancour recensie op Netflix België

Ons verdict: In de zomer van 2016 ging Hans Teeuwen na zijn muzikale jazzcarrière nogmaals op bezoek in Groot-Brittannië en deze keer kwam hij met echte komedie. Zijn zaalshow Echte Racune komt met Real Rancour tot leven voor de Engelsen en dat is als Nederlandstalige best een rare combinatie. Het ongemakkelijk Engels accent van Hans Teeuwen is niet bepaald van hetzelfde niveau als zijn hilarische Nederlandse accenten, maar goed. Zijn humor blijft uitmuntend en nu kan je eindelijk vertellen hoe geweldig Hans Teeuwen wel is bij je internationale vrienden. Hans Teeuwen: Real Rancour op Netflix België volgt in grote lijnen dezelfde dialogen als de Nederlandse zaalshow Echte Racune, maar af en toe haalt Hans Teeuwen er wat oude zaken bij en gooit er ook een Angelsaksisch sausje overheen. Echte Racune was misschien niet het beste werk van grootmeester Hans Teeuwen, maar Real Rancour is een perfecte introductie tot zijn repertoire bij de Britten dat misschien toch wel wat choquerend kan zijn voor de doorsnee English gentleman.

Kortom, met Real Rancour zet Hans Teeuwen zich op de wereldmap. Hopelijk wordt hij niet te oud om zijn beter werk tot bij de Engelsen te krijgen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter