Rebecca recensie op Netflix België

Rebecca recensie op Netflix BelgiëRebecca **

Regie: Ben Wheatley  (High-RiseFree Fire)

Met Armie Hammer, Lily James, Kristin Scott Thomas, Ann Dowd , Mark Lewis Jones, Sam Riley, Tom Goodman-Hill,…

Speeltijd: 121′

Ga kijken als hield van The Favourite, My Cousin Rachel & Tulip Fever.

Het verhaal: Een pasgetrouwde vrouw verhuist naar het statige landgoed van haar man, waar ze te maken krijgt met zijn sinistere huishoudster en de geest van zijn overleden vrouw.

Armie Hammer & Lily James in Rebecca recensie op Netflix België

Ons verdict: Lily James & Armie Hammer schitterde van de zomer in een mooie foto samen die heel wat fans deed watertanden, maar de voorbije tijd was er maar weinig te lezen over deze remake van Alfred Hitchcock-film uit de jaren ’40 en dan weet we al hoe laat het is.

Ben Wheatley toont zijn kunnen uit High-Rise & Free Fire immers niet met deze Netflix-verfilming van de klassieke roman door Daphne du Maurier. Op geen enkel manier wordt de spanning mooi opgebouwd, alsook zijn de rollen van de volledige cast niet uitmuntend te noemen. De speelduur helpt Rebecca ook niet om vlot doorheen te gaan. Voor originaliteit moet je Rebecca ook niet opzetten, want de prachtige Britse locaties uit o.m. The Crown worden gerecycleerd met Rebecca. Rebecca teert teveel op voorgaande films zoals een My Cousin Rachel & The Favourite die duidelijk een trede hoger staan dan de Netflix-film. Ook is het wat cliché te noemen dat de mysterie tussen de verschillende personages uiteindelijk uitdraait in een klassieke whodunnit. Tot slot nog even melden dat de production design, kostuums & enscenering Rebecca een kwalitatieve productie maakt, maar niet voldoende om de meubelen te redden.

Met andere woorden, Rebecca is een ontgoocheling, de zoveelste op de internationale streamingdienst. Geef ons liever de betere invulling van een Agatha Christie-roman dan deze waardeloze whodunnit-poging.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.