Rogue City recensie op Netflix België

Rogue City recensie op Netflix BelgiëRogue City ***

Regie: Olivier Marchal (Carbone, Les Lyonnais, Borderline)

Met Jean Reno, David Belle, Lannick Gautry, Stanislas Merhar, Kaaris, Moussa Maaskri, Jeanne Bournaud, Eric Ebouaney, Erika Sainte, Catherine Marchal,…

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van Balle Perdue, Suburra, Point Break & Cheyenne et Lola.

Het verhaal: Gevangen tussen de corruptie van de politie en de strijdende bendes van Marseille, moet een loyale agent zijn team beschermen door het heft in eigen handen te nemen.

De cast van Rogue City recensie op Netflix België

Ons verdict: Yes, MoviePulpers, Netflix blijft de actiefilmliefhebber trouw met na Balle Perdue & Extraction de nieuwe Franse film Rogue City of Bronx. Het is duidelijk dat het daarbij niet wil falen in Frankrijk, want de populairste streamingdienst van de wereld haalt voor de gelegenheid zelfs de bende van Banlieu 13 terug van onder het stof met namen zoals Lannick Gautry & David Belle in de hoofdrol. En dan is er nog klasbak Jean Reno.

Echter is Rogue City niet meteen de klassieke actiefilm, want regisseur & schrijver Olivier Marchal laat je denken voor je geld. Na een slechte start met rommelige opbouw & een ingewikkelde introductie komt Rogue City na bijna 2 uur film eindelijk magnifiek tot zijn plooi. Daar ligt meteen zijn troef. Echter laat het steken liggen op filmtechnisch vlak, gezien de doorsnee actie spijtig genoeg wordt gecombineerd met slechte visual effects. Op verscheidene momenten wordt er teruggegeven naar klassiekers zoals Sicario, maar op geen enkel moment evenaart Rogue City het niveau van bvb. een Cheyenne et Lola, Gomorra of Suburra. Het occassioneel naakt verandert daar weinig aan. Tot slot is Rogue City te geforceerd stoer en voelt het in heel wat opzichten alsof het wil maar niet kan.

Kortom, Rogue City mag dan met zijn traag maar intelligent scenario één van de beste films zijn van Franse regisseur Olivier Marchal, voor ons is het nog steeds onder niveau van wat een Netflix-productie moet zijn.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.