Maleficent 2: Mistress of Evil recensie op Disney Plus België

Maleficent 2: Mistress of Evil recensieMaleficent 2: Mistress of Evil ** 1/2

Regie: Joachim Ronning (Marco Polo S1, Pirates of the Caribbean 5: Salazar’s Revenge)

Met Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Chiwetel Ejiofor, Juno Temple, Ed Skrein, Harris Dickinson, David Gyasi, Warwick Davis, Sam Riley, Freddie Wise, Robert Lindsay,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van Maleficent, Oz: The Great & Powerful & Alice Through the Looking Glass.

Het verhaal: In dit vervolg op de Disney-hit uit 2014 worden Maleficent en haar peetdochter Aurora uit elkaar getrokken in de grote oorlog, waarbij hun loyaliteit én familieband op de proef wordt gesteld.

Maleficent 2: Mistress of Evil recensie op Disney Plus België

De setting: Disney + is de plaats waar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer, voor het eerst samen komen. Vanuit de Direct-to-Consumer and International divisie van The Walt Disney Company, is Disney+ beschikbaar op de meeste apparaten die op het internet zijn aangesloten en biedt Disney+ een reclamevrije kijkervaring met een scala aan originele speelfilms, documentaires, live-actionseries, animatieseries en shorts. Naast een ongeziene bibliotheek aan film- en televisie-entertainment, is Disney+ de plaats waar films uitgebracht door The Walt Disney Studios in 2020 en later exclusief gestreamd kunnen worden. Bezoek DisneyPlus.com om je te abonneren en meer te ontdekken over de service.

Disney Plus België start op 15 september 2020

Ons verdict: De nieuwe strategie van Disney sinds ze Marvel, Star Wars & zelfs concurrent Fox opkocht, is duidelijk. Zet een goede startfilm op en voeg er een immense wereld vol nieuwe personages & andere mythologie aan toe. In het geval van Maleficent 2 die de subtitel Mistress of Evil draagt, is dit niet anders (hou je dus maar al vast voor elfjes, feeën, dwergen & andere wezentjes). Angelina Jolie is opnieuw van de partij als anti-heldin van de dag en regisseur Joachim Ronning mag opnieuw een Disney-film regisseren hetzij dit keer zonder zijn Noorse kompaan Espen Sandberg waarmee hij o.m. Pirates of the Caribbean 5: Salazar’s Revenge & de eerste 2 afleveringen van Marco Polo S1 maakte.

Michelle Pfeiffer, Angelina Jolie & Elle Fanning in Maleficent 2

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: Maleficent was niet meer of minder dan het zoveelste sprookje die een nieuwe Disney-invulling als live action film krijgt en Maleficent 2 als uitbreiding heeft sowieso al minder poten om op te staan. Dat betekent voor dit vervolg opnieuw meer van hetzelfde is, zonder het geraamte van een origineel neergeschreven volksverhaal. De openingsscène laat de bal al meteen mis met zijn mislukte CGI en de slappe acteerprestatie door Elle Fanning. De makers gaan misschien iets slimmer om met de omgeving van Aurora dan zijn voorganger en de verscheidene plotwendingen in Maleficent 2 zetten de film van tijd tot tijd terug op het goede spoor, maar we kunnen niet voorbij het feit zien dat het griezelige er wederom af gepolijst is. Laat staan dat het oorspronkelijke einde vanuit De sprookjes van Moeder de Gans door Charles Perrault waar het Disney-sprookje De Schone Slaapster een product van is op een of andere manier wordt gerespecteerd. De enige verademing in Maleficent 2: Mistress of Evil is Angelina Jolie die samen met Michelle Pfeiffer de film verteerbaar maakt.

Kortom, Maleficent 2: Mistress of Evil is de zoveelste live action Disney-film met weinig pit. Nu op Disney Plus België voor als je niet genoeg kreeg met Aladdin of Lion King.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter