Only Murders in the Building recensie op Star van Disney Plus België [eerste indruk]

Only Murders in the Building recensie op Star van Disney Plus BelgiëOnly Murders in the Building ***

Bedenker: John Hoffman

Met Steve Martin, Selena Gomez, Martin Short, Julian Cihi, Olivia Reis, Aaron Dominguez,…

Speeltijd: / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Knives Out.

Het verhaal: Echte misdrijven. Valse beschuldigingen. En moordende plotwendingen. 3 vreemden die een obsessie delen met true crime, worden plotseling verstrikt in één.

Only Murders in the Building recensie op Star van Disney Plus België

Ons verdict: Revivals van Hercule Poirot zoals Murder on the Orient Express & Death on the Nile, 450 miljoen dollar voor Knives 2 & 3, True Crime-podcasts & -documentaires op Netflix, moderne invullingen zoals Gossip Girl, Murder Mystery & Pretty Little Liars,… De whodunnit is helemaal terug in de 21ste eeuw, nadat het de aardbol regeerde in de jaren ’80 & ’90 dankzij de boeken van Agatha Christie! Voor de liefhebbers van het genre is er meer, want Only Murders in the Building wordt geïntroduceerd vandaag op Star van Disney Plus België met het trio Steve Martin, Selena Gomez & Martin Short in de hoofdrol.

Only Murders in the Building recensie op Star van Disney Plus België

Onder deze liefhebbers van het detectivegenre kunnen we onszelf bij MoviePulp.be weliswaar niet rekenen, maar dat wil niet zeggen dat we het niet objectief kunnen beoordelen. Only Murders in the Building  heeft een fris imago en het binget vlot met zijn 30 minuten per aflevering. De chemie tussen Steve Martin, Selena Gomez & Martin Short zit goed, maar het murder mystery zelf laat te wensen over en heeft je niet meteen in zijn greep na zijn 1ste afleveringen. Je ziet dat de makers proberen een mix tussen de klassieke detective te verwezenlijken met een Pretty Little Liars en niets is erger dan een televisieserie die zijn eigen pad niet wil opgaan. Tot slot is Only Murders in the Building niet jou doordeweekse televisieserie, want het is een verzorgde productie op stream met mooie camerabeelden & decors.

Kortom, het plot van Only Murders in the Building liet ons een beetje kou, maar op zich is het wel een van de betere invullingen van de whodunit. Nu te volgen op Star van Disney Plus België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter