Disney Plus logo 2021

Pam & Tommy, Welcome to Wrexham, Fleishman is in Trouble & Only Murders in the Building onderweg naar STAR van Disney Plus België

Disney Plus België bevestigt vandaag dat er meer dan 20 nieuwe titels komen die exclusief als Star Originals in première zullen gaan in België, waaronder Pam & Tommy met Sebastian Stan & Lily James, Welcome to Wrexham door Ryan Reynolds, Fleishman is in Trouble & Only Murders in the Building met Steve Martin & Selena Gomez.

Star Disney Plus logo

Star, het nieuwe merk voor familie-entertainment op Disney+, werd in februari 2021 in België gelanceerd. Het is de thuisbasis voor 100den TV-series & films en een schat aan Star Originals, zoals de recente toevoegingen Big Sky, Love Victor, Rebel en de Oscar-film Nomadland.

Eén van de meest geanticipeerde originele series voor Star op Disney+ is Only Murders in the Building met Steve Martin, Martin Short & Selena Gomez. De komedie volgt 3 onbekenden die allemaal geobsedeerd zijn door misdaadverhalen tot het drietal plots zelf betrokken raakt bij een echte moord. Wanneer er een moord gebeurt in hun flatgebouw in New York, wordt het trio gedwongen samen te werken om de waarheid te achterhalen. De serie gaat in première in de herfst van 2021 en wordt geproduceerd door 20th Television, een onderdeel van Disney Television Studios.

De miniserie Dopesick neemt kijkers mee naar het epicentrum van Amerika’s strijd tegen de opiatenverslaving, van de bestuurskamers van Purdue Pharma tot een noodlijdende mijnbouwgemeenschap in Virginia naar de gangen van de DEA. Deze 8-delige serie wordt geproduceerd door 20th Television, onderdeel van Disney Television Studios.

In 2022 staat Pam & Tommy op de planning, een nieuwe Amerikaanse biografie over het waanzinnige, nooit eerder vertelde verhaal van de allereerste virale video ooit – de sextape van Mötley Crüe-drummer Tommy Lee & actrice Pamela Anderson, vertolkt door Sebastian Stan en Lily James.

Tot slot zal in 2022 ook Immigrant in première gaan op Star op Disney+. Deze 8-delige miniserie van 20th Television, onderdeel van Disney Television Studios, vertelt het waargebeurde verhaal van Somen ‘Steve’ Banerjee (vertolkt door Kumail Nanjiani), de Indiaas-Amerikaanse ondernemer die de Chippendales oprichtte. 20th Television is de studio voor deze serie.

FX

FX logo op Star van Disney Plus België
In de komende 18 maanden zal FX het FX-merk versterken door maar liefst 30 shows per jaar uit te brengen – 25 scripted en 5 unscripted shows die allemaal beschikbaar komen op Star op Disney+.

De titels die al op Disney’s Investor Day werden onthuld, American Horror Stories, Reservation Dogs, Y: The Last Man & een Untitled BJ Novak project worden later dit jaar gelanceerd op Star op Disney+.  Nieuwe series die aangekondigd werden door FX zijn onder andere Welcome to Wrexham & The Choe Show.

Welcome to Wrexham is een docuserie over de inwoners van Wrexham, een arbeidersstad in Noord-Wales in het Verenigd Koninkrijk, en hun dromen. In deze serie kopen 2 Hollywoodsterren (Rob McElhenney & Ryan Reynolds) de historische, maar noodlijdende, lokale voetbalclub op. De 10-delige serie zal binnen de twaalf maanden in première gaan.

The Choe Show is een nieuw interviewprogramma waarin de gerenommeerde artiest David Choe – letterlijk en figuurlijk – een beeld schetst van zijn gasten. De vierdelige docuserie zal in 2021 beschikbaar zijn om te streamen op Star op Disney+.

In 2022 komen van FX op Star op Disney+ 2 geweldig krachtige docuseries: Dear Mama, over het volatiele leven en nalatenschap van hiphopicoon en dichter Tupac Shakur en zijn moeder, Black Panther-lid, die hem opvoedde.  En ook Pistol – gebaseerd op Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol, de memoires uit 2018 van Steve Jones, de legendarische gitarist van de Sex Pistols – die een fascinerende nieuwe kijk biedt op een van de meest geweldige verhalen uit de rockwereld.


Fleishman is in Trouble, gebaseerd op het New York Times bestsellerdebuut van Taffy Brodesser-Akner (die de roman ook zal bewerken voor de serie), biedt een onverbiddelijke, moderne kijk op het leven, liefde en toewijding en zal ook debuteren in 2022, met de data nog te bevestigen.

DISNEY TELEVISION STUDIOS

Van Disney Television Studios komen de komende 12 maanden de volgende series als Star Originals naar Disney+:

  • The Big Leap, van 20th Television & Fox Entertainment, is een ruimhartige, luide dramedy die een groep diverse, ongelukkige personages volgt die proberen hun leven te veranderen door deel te nemen aan een mogelijk levensvernietigende reality dansshow.
  • Maggie, gebaseerd op de kortfilm van Tim Curcio, volgt een jonge vrouw die probeert om te gaan met haar leven als helderziende. De serie wordt geproduceerd door 20th Television, onderdeel van Disney Television Studios.
  • Queens volgt 4 vrouwen van in de veertig die zich herenigen voor een kans om de roem en swagger terug te vinden die ze hadden als de Nasty Bitches, hun groep uit de jaren ’90 die hen legendes maakte in de hiphopwereld. De serie is van ABC Signature, onderdeel van Disney Television Studios.
  • Our Kind of People, van 20th Television & Fox Entertainment liet zich inspireren door het provocerende, veelgeprezen boek van Lawrence Otis Graham, ‘Our Kind of People: Inside America’s Black Upper Class’. De dramaserie speelt zich af in de aspirationele wereld van Oak Bluffs op Martha’s Vineyard, al meer dan 50 jaar een historisch bastion van de rijke en machtige zwarte elite.
  • En als laatste brengt 20th Television, onderdeel van Disney Television Studios, ook The Wonder Years, een coming-of-age verhaal dat zich afspeelt in de late jaren 60 en een nostalgische blik werpt op een zwart middenklassengezin in Montgomery, Alabama, door de ogen van de fantasierijke 12-jarige Dean.

NATIONAL GEOGRAPHIC

Van National Geographic lanceren de komende 12 maanden de volgende terugkerende series op Disney+, na hun lineaire debuut:

  • Gordon Ramsay gaat op zoek naar het ultieme moment van gelukzaligheid in Gordon Ramsay: Uncharted.
  • Feitenjager Mariana van Zeller daagt jouw kennis over de wereld uit in Trafficked with Mariana Van Zeller.
  • Bear Grylls leidt beroemde gasten doorheen de wildernis naar momenten van pure verlichting in Running Wild with Bear Grylls.
  • Wicked Tuna kijkt mee hoe een groep commerciële vissers uit Amerika’s oudste zeehaven in Gloucester (Massachusetts) op zoek gaan naar de gegeerde blauwvintonijn.

OVERIGE

De aankomende Kardashian Jenner-serie zal ook exclusief te zien zijn op Star op Disney+, met een verwacht debuut later dit jaar.

Abonneren op Disney Plus kan je via deze link.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.