Sex Education S3 recensie op Netflix België

Sex Education S3 recensie op Netflix BelgiëSex Education S3 **** 1/2

Bedenker: Laurie Nunn (Radiance)

Met Asa Butterfield, Emma Mackey, Ncuti Gatwa, Gillian Anderson, Jemima Kirke, Jason Isaacs, Aimee Lou Wood, Mikael Persbrand, Dua Saleh, Indra Ove, Alistair Petrie, Kedar Williams-Stirling, Tanya Reynolds, Patricia Allison, Mimi Keene, Chaneil Kular, Connor Swindells, Simone Ashley, Lily Frazer,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van American Pie, 13 Reasons Why & GLOW.

Het verhaal: Het is een nieuw schooljaar: Otis heeft regelmatig seks, Eric en Adam zijn officieel een stel en Jean is zwanger. Ondertussen probeert het nieuwe schoolhoofd Hope Moordale weer een degelijke reputatie te geven. Daarnaast ontdekt Aimee het feminisme, wordt Jackson verliefd en blijkt er ergens een verloren voicemail rond te zwerven. Bereid je daarnaast weer voor op veel dieren, buitenaardse verschijnselen, vulva cupcakes en nog veel meer van Madam Groff.

Sex Education S3 recensie op Netflix België

Ons verdict: Terwijl we in België met films zoals Home & Le Ciel Flamand jongvolwassenen proberen aan te spreken met de serieuze onderwerpen rond seksualiteit (hopelijk brengen Bittersweet Sixteen & Het Smelt hier verandering in), mocht het over de plas altijd wat luchtiger. Ik denk dan maar aan American Pie & Scary Movie waar we begin jaren 2000 met z’n allen schaterlachte in de bioscopen met grappige fratsen rond fluiten, geslachtsverkeer, overbeharing & extreme ejaculatie. De Britten in combinatie met de LGBTQ-legacy van Netflix brachten gelijkaardige maar ook wel meer moderne (lees politiek correcte) content in serievorm die de naam Sex Education draagt. Het groeide met zijn laatste 2 seizoenen tot één van de topseries op Netflix, ook voor België.

xxxxx

En dat is dik verdiend, want Sex Education gooide het over een andere boeg dan wat er te zien is tot op heden en ook dit 3de seizoen brengt het meer dan continuïteit. Op het vlak van editing is Sex Education S3 een stuk vooruitgegaan en heeft het zijn iets te korte editing succesvol weggewerkt. Goed zo, Ben Taylor! De gevestigde cast met jonge namen zoals Asa Butterfield, Emma Mackey, Ncuti Gatwa & Aimee Lou Wood en oude namen zoals Gillian Anderson, Jim Howick & Mikael Persbrand acteren op automatische piloot, terwijl nieuwe namen zoals Jason Isaacs & Jemima Kirke wat meer bijbrengen aan de reeks. Op het vlak van cast kan je dus niet beter hebben op de populaire internationale streamingdienst. Na de schitterende pilot gaat Sex Education S3 opnieuw verder zoals voorheen met iedere aflevering die wel wat zoets heeft (Otis & Maeve? Maar nee!) en ook de muziekkeuze uit Sex Education seizoen 3 is de beste tot op heden. Tot slot vinden we het opnieuw zeer straf dat de makers de controverse opzoeken in dit 3de seizoen van Sex Education, terwijl ze al zoveel moeilijke zaken bespreekbaar maken. Waar blijven ze de non-binary zaken toch vinden? #mindblown

Kortom, Sex Education S3 blijft beter en beter worden en het is voor de 3de keer een schot in de roos! Moeten we het dan inmiddels niet legendarisch gaan noemen?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter