Star Trek Discovery Netflix recensie [Chapter 2]

Star Trek DiscoveryStar Trek: Discovery ****

Bedenkers: Alex Kurtzman (The Mummy) & Bryan Fuller (American Gods)

Met Sonequa Martin-Green, Jason Isaacs, Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Shazid Latif, Michelle Yeoh,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als een echte Trekkie bent en vond dat er te weinig Klingons waren in Star Trek Into Darkness.

Het verhaal: De USS Discovery met Captain Gabriel Lorca en zijn crew bevinden zich na het incident met de sporenmotor in een onbekende plek.

Parallelle universa in Star Trek: Discovery

Ons verdict: Star Trek: Discovery is in de Verenigde Staten het nieuwe ezeltje dat goud schijt voor CBS All Access en pikt in België de draad terug op vanaf 8 januari 2018 op streamingplatform Netflix. Dit zet meteen hoge verwachtingen voor de resterende afleveringen, maar de programmamakers kunnen de druk aan. Sterker nog, met de introductie van de Mirror Universe in Star Trek: Discovery, een concept dat al lang de revue doet in de wereld van Star Trek maar tot op heden nog niet is uitgewerkt, gaat de hitserie een serieuze uitdaging aan. Dit 2de hoofdstuk van Star Trek: Discovery begint dan ook pittig en wordt een stuk complexer dan zijn voorganger wat heel wat Trekkies een plezier zal doen. Bovendien biedt het heel wat interessante mogelijkheden om castleden te laten komen en gaan. Maar het gevaar met zo’n scenario’s zorgt er wel voor dat er heel wat loopholes in de verhaallijn kunnen terechtkomen en met het feit dat Discovery al wat continuïteit mist met zijn originele series is dit een groot risico. Het valt nog af te wachten, maar als het geen grote fouten maakt, kunnen we alleen maar zeggen dat deze Star Trek-reboot een mooie en gewaagde toevoeging is op het Star Trek-universum.

Kortom, Star Trek: Discovery kraakt voorlopig niet en legt weer een succesvolle parcours af. Een mooie 4 sterren over de hele lijn.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.