The Morning Show S2 recensie op Apple TV Plus

The Good Morning Show recensie op Apple TV PlusThe Morning Show S2 ***

Bedenker: Jay Carson (The Front Runner) & Kerry Ehrin (Bates Motel) / Regie: Mimi Leder (On the Basis of Sex, Deep Impact)

Met Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Billy Crudup, Steve CarellMark Duplass, Nestor Carbonell, Greta Lee, Julianna Margulies, Hasan Minhaj, Ruairi O’Connor,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Bombshell.

Het verhaal: De populairste ochtendshow in de Verenigde Staten wordt schaakmat gezet wanneer Mitch Kessler, één van de 2 hoofdpresentatoren, schuldig wordt bevonden aan seksueel wangedrag. Alex Levy, zijn collega voor 15 jaar, probeert zich los te onttrekken van de situatie, maar voelt dat ze controle verliest nu het hoofd van de nieuwsdienst iets nieuws zien in Bradley Jackson, een journaliste die onverwacht een hit werd op YouTube.

De cast van The Good Morning Show S2 recensie op Apple TV Plus

Ons verdict: Met The Morning Show verraste Apple de gevestigde waarde in het streaminglandschap door een aantal Golden Globe-nominaties & een Emmy in huis te halen. Met zijn honger voor films zoals Killers of the Flower Moon & Argylle en geslepen content zoals The Servant, Foundation, In With the Devil, Invasion & Defending Jacob toont het zich een waardige tegenstander tegenover Netflix, Amazon & Disney+. Sterker nog, de dialogen in dit 2de seizoen van The Morning Show spelen nog met de marktpositie van Apple en de toekomstige spelers die naar de markt willen komen. The Morning Show was het paradepaardje tijdens de lancering van Apple TV Plus in België en ondanks het feit dat filmcritici in het begin niet laaiend enthousiast waren over deze nieuwe serie op stream, moeten we bij MoviePulp.be wel zeggen dat de reeks er mag zijn. The Morning Show zoekt immers de nuance in het verhaal achter het hele #MeToo-gebeuren van 2019 en het 2de seizoen gaat op dit elan verder.

Jennifer Aniston & Reese Witherspoon in The Good Morning Show S2 recensie op Apple TV Plus

Toch werkt net iets minder in het vervolg op de nieuwe televisieserie voor Apple TV Plus. De makers blijven bij dat intro-filmpje dat eerder een promotie is voor de Nationale Loterij. Zucht. Maar genoeg gezeverd daarover… Reese Witherspoon & Jennifer Aniston worden een beter duo in The Morning Show seizoen 2 en ook nieuwe namen zoals Julianna Margulies & Greta Lee geven het 2de seizoen van The Morning Show nieuw leven. Steve Carell blijft in onze ogen te zachtaardig gecast en hoewel Billy Crudup zorgde voor de Emmy-award met zijn prestatie in seizoen 1 begrijpen wij niet echt waar de commotie om gaat. Hij is goed, maar niet zo exceptioneel om nog een Emmy in huis te halen. De makers van The Morning Show, respectievelijk Kerry Ehrin (Bates Motel), Jay Carson (The Front Runner) & nu ook Mimi Ledger (On the Basis of Sex) weten niet goed waarnaartoe te gaan met The Morning Show S2: Corona? Trump? UBA+? De onderbroek van de bomma? Dan maar wat aanmodderen met 2 afleveringen die veel teveel tijd spenderen om de groep opnieuw bij elkaar te brengen en de rest van het seizoen om de drama tussen die groep met personages (die net bij elkaar zijn gebracht) uit te werken. Kortom, wanneer de schrijvers overgaan tot drama, dan weten we dat de inspiratie ver zoek is.

Besluit: The Morning Show S2 bouwt met drama voort op het elan van zijn voorganger. De referenties naar de coronacrisis, lancering van streamingdiensten & Donald Trump gaan opnieuw niet ver genoeg. Sterkere opinies hebben we nodig van de makers & Apple!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter