Creed 2 recensie

Creed 2 recensieCreed 2 ***

Regie: Steven Caple Jr. (The Land)

Met Michael B. Jordan, Florian Munteanu, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Tessa Thompson, Russell Hornsby, Phylicia Rashad, Milo Ventimiglia,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van Creed.

Het verhaal: Na het winnen van de wereldtitel wordt Adonis Creed uitgedaagd door Viktor Drago, de zoon van Ivan Drago die meer dan 30 jaar gelegen zijn vader ombracht in de ring.

Ons verdict: De inmiddels 8ste film in het Rocky-universum komt met deze Creed 2 tot een einde. Alleszins, als we kijken naar de bijdrage van Sylvester Stallone die het op zijn leeftijd niet meer ziet zitten om verder te gaan met het personage. De fakkel wordt volledig overgedragen aan Michael B. Jordan die met Creed al toonde dat hij een franchise als Rocky nieuw leven kan inblazen. De regiestoel verhuist van Ryan ‘Black Panther’ Coogler naar de betrekkelijk onbekende Steven Caple Jr. maar met de nostalgische toon van Dolph Lundgren die terugkomt als Ivan Drago uit Rocky IV wordt de continuïteit van de franchise verder gezet. Wat kan Creed 2 het filmpubliek brengen?

Michael B. Jordan vs. Florian Munteanu in Creed 2

Met Creed 2 zien we dezelfde breuk met de Rocky-franchise terugkomen. Beide Creed-films bouwen met hun verhaallijn voort op dezelfde basis: de emotioneel vrouwelijke dimensie komt meer tot uiting in plaats van de stoere mannelijke toon die de Rocky-films kennen. Dat betekent dat je jezelf maar beter voorbereid aan heel wat dialoog, affectie & levenswijsheid die zich vermengt met de ruwe wereld van het boksen & het hippe crossfit. Daarmee geeft Creed 2 ook meteen zijn zwakte weer: De samenhang is zoek tussen actie & romantiek hoewel de opbouw er zeker mag zijn. We verwijten vooral de muziek die met momenten te klassiek is en niet meegaat met de structuur van de beelden. Het duel tussen Stallone & Lundgren blijft jammer genoeg wat uit, maar in de plaats krijgen we een heerlijke vete tussen Michael B. Jordan & Florian Munteanu die tot op het bot gespierd zijn voor de gelegenheid. De actieshots zijn tot slot aardig en een stuk realistischer dan de boksstijl van Rocky, wat we alleen maar kunnen toejuichen.

Besluit: Creed II zet de continuïteit van de vorige Creed voort, maar de finesse die Coogler crëeerde, is toch enigszins zoek. Laat staan dat het niveau van Cinderella Man of de originele Rocky ooit wordt geëvenaard.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter