King Richard recensie met Will Smith

King Richard recensieKing Richard *****

Regie: Reinaldo Marcus Green (Joe Bell, Monsters and Men)

Met Will Smith, Aunjanue Ellis, Saniyaa Sidney, Demi Singleton, Tony Goldwyn, Jon Bernthal, Andy Bean, Kevin Dunn, Craig Tate,…

Speeltijd: 138′

Ga kijken als je hield van Borg vs. McEnroe & Battle of the Sexes.

Het verhaal: Gebaseerd op het waargebeurde verhaal dat de wereld zal inspireren, volgt King Richard van de reis van Richard Williams, een onverschrokken vader die een belangrijke rol speelde bij het opvoeden van 2 van de meest buitengewoon begaafde atleten aller tijden, die uiteindelijk tennis zullen veranderen voor altijd.

Will Smith in King Richard recensie

Ons verdict: Sportliefhebbers, het was weer een geschifte Australian Open dit jaar met de diskwalificatie van Novak Djokovic wegens de coronasituatie in het land Down Under en bijgevolg het record van Rafael Nadal die maar liefst 21 grandslams op zijn naam wist te schrijven. De generatie van tennisgrootheden is voorlopig nog niet helemaal de lucht uit, maar bij de vrouwen is dit wel het geval met Ashleigh Barty die de zusjes Venus aan het opvolgen is op het hoogste tennisniveau. Het verhaal van Venus & Senera lijkt wel nog niet helemaal ten einde, want beide tennissterren krijgen een Hollywood-verfilming dankzij het werk van een andere Williams-zus (respectievelijk Isha Price), regisseur Reinaldo Marcus Green & acteur Will Smith en deze lijkt op kruissnelheid te komen voor de Oscars 2022.

King Richard recensie met WIll Smith

King Richard is absolute top, MoviePulpers. Dat King Richard potten gaat breken op de Oscars van 2022, ligt hem in het levensverhaal van Richard Williams die universeel van aard is. Welke ouder wil er nu zijn kinderen niet de kans geven om te groeien tot de absolute top in sport of cultuur? Tennis is meer dan ooit een geliefde sport in de wereld en als je dan weet dat het gaat over de carrières van tennissupersterren Venus & Serena Williams met Will Smith in de hoofdrol, wat houdt een mens tegen? Bovendien is King Richard tot in de perfectie geëdit door regisseur Reinaldo Marcus Green & zijn team ondanks de speelduur van meer dan 2 uur en geloof ons als we zeggen dat het de beste prestatie van Will Smith is sinds 7 Sounds & Ali. Die Golden Globe moet dat reeds bewijzen. Een mooie ondersteuning door Aunjanue Ellis, Saniyaa Sidney, Demi Singleton & Jon Berenthal mag je ook verwachten en hoewel King Richard een romantische interpretatie is van de feiten, is de combinatie van emotie & toewijding voortreffelijk verwerkt in het verhaal (ik kon er als voormalig topsportatleet amper mijn tranen voor houden). Een effectiënte cinematografie door Robert Elswit (Nightcrawler, There Will be Blood) maakt het eindproduct af zoals de perfecte verpakking van een elektrotoestel. Tot slot is Beyoncé helemaal terug met haar nieuwe hit Be Alive voor King Richard.

Kortom, game, set, match! King Richard is de film van 2022 dankzij het legendarische acteerwerk van Will Smith & de perfecte editing door regisseur Reinaldo Marcus Green. Waar blijven die Oscars!!!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter