The Batman 2022 is vanaf 18 april 2022 te zien op VOD in België

The Batman recensie op iTunes België

The Batman VOD recensieThe Batman *****

Regie: Matt Reeves (War of the Planet of the Apes, Cloverfield)

Met Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Colin Farrell, Paul Dano, Andy Serkis, Jeffrey Wright, John Turturro, Peter Sarsgaard, Barry Keoghan,…

Speeltijd: 175′

Ga kijken als je hield van Dune & The Dark Knight.

Het verhaal: Twee jaar lang heeft Bruce Wayne de straten van Gotham City bewaakt als de Batman. Hij is een schrikbeeld voor criminelen geworden en heeft zo de duistere kant van de stad leren kennen. Met slechts een paar trouwe bondgenoten – Alfred Pennyworth & inspecteur James Gordon – in een stad waar corruptie hoogtij viert, staat de eenzame held voor de gewone burgers symbool voor wraak.

Robert Pattinson in The Batman VOD recensie

Ons verdict: Bloed, zweet & tranen heeft het ons gekost, MoviePulpers, maar één van de filmhits van 2022 is er eindelijk. Een beetje dankzij Spider-Man: No Way Home die toonde dat Generation Z bereid is om de regels te overtreden om hun favoriete film van het moment te zien, want dat is The Batman wel. Vele cinefielen keken uit naar deze blockbuster door DC Film die filmjaar 2022 echt van start zal laten gaan.

Robert Pattinson in The Batman VOD recensie

The Batman kende al reeds zijn controverse: Robert Pattinson’s casting werd (net zoals Ben Affleck) weer door de mangel gehaald op social media, omdat er heel wat mensen het meer recentere werk van de man niet kennen (lees je misschien in door de recensies te bekijken van The King, The Lighthouse, The Devil All the Time & Tenet), maar vooral het geweld in de allereerste trailer werd door puriteins Amerikaan al meteen gestigmatiseerd.

Robert Pattinson in The Batman VOD recensie

The Batman is ergens wel de beloning die regisseur Matt Reeves verdient, want samen met films zoals War/Dawn of the Planet of the Apes & Cloverfield staat deze regisseur hoog op onze lijst van fel  begeerde filmmakers. En de man ontgoochelt niet. Voor The Batman haalt hij al zijn trucen uit de mouwen om jou The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan te doen vergeten. Wel, vergeten is veel gezegd. The Batman doet in heel wat opzichten terugdenken aan de legendarische Nolan-sequel The Dark Knight met o.m. een chaotische antagonist & Chicago als één van de filmlocaties, maar dankzij het spiraalvormig scenario door Peter Craig & Matt Reeves en het neo noir detective verhaal zorgt Reeves echt wel voor een alternatieve Batman-film waar je gerust U mag tegen zeggen.

Robert Pattinson in The Batman VOD recensie

De hele cast van Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Colin Farrell & Paul Dano tot Andy Serkis, Jeffrey Wright, John TurturroPeter Sarsgaard is geweldig en ook met de figuren uit de DC-wereld wordt leuk gespeeld. Enige minpuntje dat er misschien kan zijn, is het feit dat het vrouwelijk perspectief, ondanks een formidabele Zoe Kravitz als Catwoman, wat ver zoek is. De romance tussen The Cat & The Bat heeft o.m. geen echt femme fatale-element in zich wat toch verrassend is voor het donker sfeertje gecreëerd door cinematograaf Greig Fraser & ILM. Deze laatste levert weer top werk af met waanzinnige special effects, stunts & meer. Maar wat had je anders verwacht van Lucasfilm? Tot slot ga je vergeten dat je bijna 3 uur in de bioscoop hebt gezeten, want er is meer dan genoeg in dit strip-epos om je te blijven entertainen gedurende zijn lange speelduur. Zo strak zit de editing in elkaar. De legendarische filmmuziek van Michael Giacchino, zijn beste werk tot op heden, hield ons zelfs tot de eindgeneriek in de bioscoopzalen. Sonata in Darkness blew us away!

Kortom, The Batman is a freakin’ piece of art. Wat een legendarische meesterwerk van een film! Haal dit in huis via VOD op deze Paasmaandag!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter