War for the Planet of the Apes recensie op Star Disney Plus België

War for the Planet of the Apes recensieWar for the Planet of the Apes *** 1/2

Regie: Matt Reeves (The Batman, Dawn of the Planet of the Apes, Cloverfield)

Met Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Amiah Miller, Judy Greer, Terry Notary,…

Speeltijd: 140′

Ga kijken als je hield van andere aapjesfilm zoals Jungle Book & andere Planet of the Apes-prequels.

Het verhaal: 2 jaar na de gebeurtenissen in Dawn of the Planet of the Apes voert Caesar een bittere strijd tegenover het leger van The Colonel.

Woody Harrelson in War for the Planet of the Apes

Ons verdict: Matt Reeves was tot de release van War for the Planet of Apes nog niet met zijn hart weg te halen bij de franchise. Warner Bros. mag de regisseur, die min of meer uit de stal van J.J. Abrams komt, een prestigieus project hebben gegund met The Batman, zijn liefde voor motion capture en zijn verlangen en om deze acteurs een Oscar-status te geven, is groot.

War for the Planet of the Apes is hier een duidelijk product van. De langspeelfilm van een zware 2.5 uur dat een mooi einde brengt aan de prequels heeft met momenten de allure van een Oscar-prent door Alejandro Gonzales Inarritu & Francis Ford Coppola en samen met de state of the art motion capture die zelfs in staat is je een traan te laten wegpinken van tijd tot tijd maken deze film tot het tipje van de Planet of the Apes remake-crescendo. Enkel spijtig dat yours truely niet voorbij die apenkoppen kan kijken, which you either hate or love.

Kortom, War for the Planet of the Apes staat in het teken van de cast en de franchise, alleen moet je voorbij zijn lange speelduur en de digitale aapjes kunnen kijken. Vanaf nu op Star van Disney Plus België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter