Last Night in Soho Blu-Ray recensie

Last Night in Soho Blu-Ray recensieLast Night in Soho ***

Regie: Edgar Wright (Baby Driver)

Met Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie, Matt Smith, Jessie Mei Li, Sam Claflin, James Phelps, Oliver Phelps, Terence Stamp, Diana Rigg,…

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van Midnight in Paris.

Het verhaal: Een psychologische thriller over een jonge vrouw met een passie voor mode & design die er op mysterieuze wijze in slaagt terug te keren naar de jaren ’60 waar ze haar idool ontmoet, een oogverblindende jonge rijzende ster. Maar het Londen van de jaren 1960 is niet wat het lijkt, en de tijd dreigt uiteen te vallen met alle duistere gevolgen van dien.

Matt Smith, Anya Taylor-Joy & Thomasin McKenzie in Last Night in Soho recensie

Ons verdict: Britse regisseur Edgar Wright kreeg eindelijk zijn grote doorbraak met Baby Driver, ondanks films zoals Hot Fuzz, Shaun of the Dead & Scott Pilgrim vs. the World en het feit dat hij Ant-Man vermeed. Tijdens coronacrisis kwam hij met zijn nieuwe langspeelfilm Last Night in Soho die we skipten in de bioscopen vanwege (jaja) coronaziekte. Onze goede vrienden bij Universal Pictures zorgde ervoor dat we up to speed blijven met het repertoire van Wright met deze keer namen zoals Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie & Matt Smith in de hoofdrol.

Anya Taylor-Joy in Last Night in Soho recensie

Nu mocht je deze overslaan hebben in bioscopen, dan deed je een goede zaak. Last Night in Soho mag dan visueel wel mooi uitgewerkt zijn met het vakmanschap van Wright (cinematografie, kostuums, camerawerk), de editing in combinatie met een speelduur van bijna 2 uur laat wat te wensen over. Het plot compenseert dit deels, maar toch niet volledig o.m. door de Shaon of the Dead-beelden die toch iets te fel naar horror neigen. Daarbovenop komt nog eens dat de cast eigenlijk niet volledig tot zijn kunnen wordt benut waardoor we wat op onze honger zaten. Tot slot wel leuk dat het bruisende Soho in Londen zo tot zijn recht komt in zowel beelden als script van Last Night in Soho.

Kortom, regisseur Edgar Wright gaat met Last Night in Soho niet de Baby Driver-tour op. Hier hadden we meer van verwacht! Nu beschikbaar op DVD & Blu-Ray!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter