Gloria Bell recensie

Gloria Bell recensieGloria Bell ***

Regie: Sebastián Lelio (Disobedience)

Met Julianne Moore, Michael Cera, John Turturro, Brad Garrett, Sean Astin, Chris Mulkey, Alanna Ubach, Jeanne Tripplehorn,…

Speeltijd: 102′

Ga kijken als je hield van Tully, Blue Jasmine & Still Alice.

Het verhaal: Het leven van Gloria, een gescheiden vrouw in haar vijftiger jaren die op zoek is naar liefde en de eeuwige jeugd.

Julianne Moore & John Turturro in Gloria Bell recensie

Ons verdict: Of de wereld staat te wachten op een nieuwe versie van Blue Jasmine is maar de vraag, maar met Gloria Bell krijgen we Julianne Moore net zoals in Still Alice opnieuw in een hoofdrol als een vrouw op leeftijd die niet oud wil worden en wil blijven genieten van het leven ondanks de vele teleurstellingen op haar leeftijd. Nieuwe Oscar-poging? Hmm, we betwijfelen het. Chileense regisseur Sebastián Lelio krijgt met Gloria Bell immers de mogelijkheid om zijn Spaanstalige film uit 2013, waarvoor hij verschillende internationale awards won, terug tot leven te brengen in een Amerikaans jasje en doet dit in dezelfde vorm & enscenering van Tully. Liefhebbers van deze film moeten Gloria Bell gaan zien overigens, hoewel de ondersteunde cast & het plot van Gloria Bell misschien een stukje minder is vergeleken met Tully. Gloria Bell is wel een stuk optimistische dan Tully wat dan weer zijn charmes heeft. Gloria Bell houdt verder een goede balans tussen situationele humor & mediterraanse drama, terwijl het vakkundig probeert het dualiteit van co-ouderschap & liefde probeert te verkennen. Mooi, maar ons boeide het net iets te weinig om in de bioscoop te kijken.

Kortom, liefhebbers van Sebastián Lelio komen aan hun trekken met Gloria Bell, wij niet zo.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter