The Guilty recensie op Netflix België

The Guilty recensie op Netflix BelgiëThe Guilty *** 1/2

Regie: Antoine Fuqua (The Equalizer 2, Southpaw, The Magnificent Seven, Training Day)

Met Jake Gyllenhaal en de stemmen van Riley Keough, Peter Sarsgard, Ethan Hawke, Paul Dano,…

Speeltijd: 90′

Ga kijken als je hield van Une Soeur.


Het verhaal: Een gedegradeerde politieagent die is toegewezen aan een meldkamer voor oproepen, krijgt een noodoproep van een ontvoerde vrouw.

The Guilty Netflix recensie met Jake Gyllenhaal

Ons verdict: Regisseur Antoine Fuqua heeft het ver geschopt sinds hij voor het eerste videoclips maakte voor Prince, Toni Braxton & Usher. Met Training Day maakte hij van Denzel Washington één van de grootste zwarte acteurs aller tijde en en zijn repertoire met The Equalizer 2, Brooklyn’s Finest & Olympus Has Fallen wordt geapprecieerd op de virtuele redactievloer van MoviePulp.be. Het mag dan ook niet verbazen dat de man zijn eerste Netflix-film krijgt met niemand minder dan Jake Gyllenhaal in de hoofdrol.

Jake Gyllenhaal in The Guilty recensie op Netflix België

The Guilty surft voort op het concept van Une Soeur, de Oscar-genomineerde kortfilm met Veerle Baetens, dat zich hoofdzakelijk focust op een protagonist in een meldkamer en invulling krijgt via conversaties met slachtoffers. Fuqua en zijn team gaat weliswaar een stap verder door een geslaagd verhaal met leuke plottwists te brengen en zelfs een maatschappelijk relevant einde te verwerken zonder daar de klemtoon op te leggen. The Guilty mist weliswaar de intensiteit die Une Soeur bvb. wel had en dat terwijl de speelduur van The Guilty best kort is voor een langspeelfilm. Jake Gyllenhaal acteert sterk zoals steeds, maar het overtreft zijn werk niet van Prisoners of Nightcrawler.

Kortom, The Guilty mist de scherpe editing van Une Soeur, maar het concept & het verhaal mag er zijn. Nu te zien op Netflix België.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “The Guilty recensie op Netflix België”


  1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

    Waarom geen vermelding van de originele Deense film waarvan dit een remake is? En uiteindelijk is het ook gewoon weer een nutteloze Hollywood remake van een niet Engelstalige film.

    Please wait...
  2. Sorry, deze vonden we minder het vermelden waard vanwege de gelijkenissen met Une Soeur en ook is de essentie van het verhaal anders met The Guilty. Als je tot het einde hebt gekeken, snap je misschien wat ik bedoel.

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.