The Lie recensie op Amazon Prime Video

The Lie recensie op Amazon Prime VideoThe Lie ***

Regie: Veena Sud (The Killing, Seven Seconds)

Met Peter Sarsgaard, Mireille Enos, Joey King, Kawennahere Devery Jacobs, Cas Anvar, Patti Kim, Nicholas Lea,…

Speeltijd: 97′

Ga kijken als je hield van Ozark & Defending Jacob.

Het verhaal: Een vader & zijn dochter zijn onderweg naar een balletkamp wanneer ze onderweg een goede vriendin van haar tegenkomen. Ze beslissen om haar een lift te geven, maar hun goede intenties veranderen een nare ervaring wanneer beide vriendinnen vragen om onderweg te stoppen.

Joey King in The Lie recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: Correct, producent Jason Blum gaat niet enkel met Universal Pictures in zee, want voor de gelegenheid tastte Amazon in de buidel om een deel van zijn horrorfilms aan te kopen tijdens de coronacrisis (het zal ongetwijfeld geen 80 milkoen dollar zijn zoals voor Borat 2 maar kom). Je zou voor minder, natuurlijk, want Blum heeft inmiddels een reputatie opgebouwd met Invisible Man, Get Out, Halloween & meer. Welcome to the Blumhouse, people!

Wie op een horrorfilm zit te wachten is weliswaar niet aan het juiste adres met The Lie. Canadese regisseuse & scenarioschrijfster Veena Cabreros-Sud is met Seven Seconds & The Killing gekend om haar detective verhalen in een keiharde context en die formule haalt ze opnieuw naar boven met The Lie. The Lie is weliswaar van een navenant niveau. Tempo van The Lie is immers te traag met een cinematografie & scenario dat laat terugdenken aan Defending Jacob. Samen met de soms ongeloofwaardige conversaties en handelingen van de personages wordt het verhaal al snel wat ver gezocht. Het einde van The Lie maakt heel veel goed, maar de schade die voorheen wordt gemaakt met de langdradigheid, flauwe dialogen & doordeweekse interacties krijgt het niet weggewerkt. Tot slot zet de hele cast een keurige prestatie neer.

Kortom, The Lie zet aan het einde alles goed met zijn snappy comeback, maar het recht is dan al lang geschied. Niet het beste werk van Veena Sud.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter