Telenet zendt Oscars 2023 live uit op GoPlay

Telenet zendt Oscars 2023 live uit op GoPlay

Cinefielen & filmliefhebbers, goed nieuws, want in de nacht van zondag 12 op maandag 13 maart 2023 is het zover: de jaarlijkse uitreiking van de Oscars. Dit jaar krijgt de awardshow een éxtra Belgisch tintje want de gelauwerde film Close, geregisseerd door Lukas Dhont, werd genomineerd in de categorie “Beste Internationale Film”. Telenet zendt de Oscars traditiegetrouw uit via Play More Cinema, maar de livestream kan je ook volgen via GoPlay. Op die manier kan heel Vlaanderen supporteren voor Close. Maandag collectieve dagverlof, MoviePulpers?

PANEL VAN FILMLIEFHEBBERS

Hopelijk ben je goed uitgerust, want de awardshow start om 1u ‘s nachts plaatselijke tijd. Een halfuur voor de ceremonie start, blikt een panel van bekende koppen en filmliefhebbers, rechtstreeks vanuit Play Zuid in Antwerpen, al vooruit op de kansen van Close.

Dat panel bestaat dit jaar uit Jan Verheyen, Erik Van Looy, Robin Pront, Jennifer Heylen & moderator Britt Valkenborghs. Ook tijdens de pauzes in de US zorgt het panel voor livecommentaar vanuit de studio over de filmtoppers en de show. And there’s more: dit jaar is er voor het eerst ook publiek aanwezig in de studio bij de opnames. De cast en crewleden van Close volgen het gebeuren –bijna- vanop de eerste rij, in nauwe samenwerking met Lumière, de distributeur van Close in België.

Regisseur Jan Verheyen vertelt:

“De Oscars zijn de enige filmprijzen die er écht toe doen, en het Oscargala is het grootste filmfeest van het jaar. Dit jaar is het nog extra spannend omdat ‘Close’ voor België in de running is voor de Oscar voor de Beste Internationale Film. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s de uitreiking live te mogen meemaken en becommentariëren vanuit Play Zuid.”

Actrice en presentatrice, Jennifer Heylen reageert:

“Voetbalfans hebben het WK, wij hebben de Oscars! Ik kijk er zo naar uit deze nacht te beleven, vooral omdat dit jaar zo speciaal is met een Belgische nominatie. Wat heel de Close-entourage doet voor de Belgische cinema is onwaarschijnlijk en het Oscar beeldje zou de kers op een al heel schone taart zijn. Wat er ook gebeurt, ik ga huilen.”

EN DE OSCAR GAAT NAAR…

Wil je makkelijk mee kunnen praten met Erik, Jan en co? Lees alles over de film inclusief recensie kan je lezen door op de link onderaan te klikken of stream ze op Netflix/Disney Plus/Amazon/Apple of huur ze op bij Telenet & Proximus.

De volledige lijst per categorie kan je hier teruglezen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Play More klanten kunnen de awardshow vanaf 00u30 op Play More Cinema bekijken (kanaalnummer 300 in Vlaanderen en kanaalnummer 320 in Brussel). Klanten zonder Play More kunnen makkelijk streamen via GoPlay.

Slaap je toch liever een nachtje door? De samenvatting van de Oscars zal donderdag 16 maart 2023 om 23u05 uitgezonden worden op Play5, net na de Oscarwinnende film Bohemian Rhapsody.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter