Puss in Boots 2: The Last Wish recensie

Puss in Boots 2: The Last Wish ** 1/2

Regie:  Joel Crawford & Januel Mercado (The Croods: A New Age)

Met de stemmen van Antonio Banderas, Salma Hayek, Florence Pugh, Wagner Moura, Harvey Guillén, Olivia Colman,…

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van Shrek– & vorige Puss in Boots-content, tiens.

Het verhaal: De beruchte Kat gaat op een legendarische reis door het Zwarte Woud om de mythische Wensster te vinden en zijn verloren levens terug te krijgen. Aangezien hij nog maar één leven heeft, moet hij zijn trots opzij zetten en de hulp inschakelen van zijn voormalige partner & aartsvijand, de innemende Kitty Poezelpootje. Op hun tocht worden de Gelaarsde Kat en Kitty, tegen beter weten in, bijgestaan door het sjofele, praatgrage, altijd opgewekte mormel Perro. De 3 helden worden op de hielen gezeten door de misdadigers Goudhaartje en de 3 beren, “Big” Jack Horner en de angstaanjagende premiejager de Grote Boze Wolf.

Trust Me Love GIF by Puss In Boots - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: Als er één animatiestudio stevig doorheen de lockdown(s) is gekomen, dan moet het wel DreamWorks Animation zijn. Zijn samenwerking met Netflix was een schot in de roos en met Trolls Wereldtour trapte het als één van de eerste op de tenen van de bioscoopuitbaters door de animatiefilm meteen op stream aan te bieden. Maar het werkte uiteindelijk op VOD en maakte bovendien minder vijanden als tegenstanders van de straight-to-stream releases van de vele Pixar-films tijdens de coronacrisis. Velen zijn Universal Studios’ experiment inmiddels al vergeten, met het filmstudio van NBC die de vuur aan de schenen legt van Disney & Pixar dankzij Illumination & DreamWorks. Blijkbaar is het filmuniversum van Shrek nog steeds big business na de Netflix-serie van Puss in Boots, dus krijgen we nu voor het einde van het filmjaar 2022 een prestigieuze release in lokale bioscopen.

Trust Me Cat GIF by Regal - Find & Share on GIPHY

Nu, om de jongelingen even wegwijs te maken in de pitch achter Puss in Boots uit 2011 … Het geslaagde personage uit Shrek 2 kreeg zijn eigen film die hoofdzakelijk draaide rond de schattige (quasi manga-)ogen van De Gelaarsde Kat, want verder was er weinig aan. Verre van Shrek-waardig, die met zijn plottwist misschien wel de Frozen van de jaren 2000 was. Dat het dan tot 2022 heeft geduurd om Antonio Banderas & co terug te brengen om een vervolg te maken, is ons een raadsel. Vooral omdat Puss in Boots 2 The Last Wish getuigt van lui schrijven waarin de nieuwe special effects à la Spider-Verse enkel wat soelaas brengen in de actiescènes, maar de pitch van 10 jaar geleden gewoon schaamteloos herhaald wordt. Het helpt dan ook niet dat de Vlaamse versie van De Gelaarsde Kat 2: Een Laatste Wens moeilijk te verstaan is vanwege het zwaar West-Vlaamse accent van Goudlokje en de 3 beren, hoewel we de Chicken Run-touch wel een goed idee vonden (oh ja, dit verdient ook een uitleg: Chicken Run was de allereerste Vlaamse versie van een animatiefilm die alle dialecten van het land aanbod liet komen, legendarisch). Misschien zijn we iets te kritisch voor dit vervolg op Puss in Boots, want wie heeft er een recensie nodig in tijden waarin concurrentie tussen bioscoopreleases onbestaande is of het aanbod voor kinderen zo laag is voor het eindejaar. Laat ons gewoon zeggen dat we iets meer creativiteit hadden verwacht van DreamWorks Animation dan een neerdalende ster in een donker bos en 3 schattige TY Beanie Boo-knuffels op een groot scherm…

Kortom, Puss in Boots 2: The Last Wish werd na een lange tijd vanonder het stof gehaald, maar het had er beter blijven liggen. Hooguit 20 minuten entertainment voor de kids zonder meer.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter