Don’t Worry Darling recensie op iTunes

Don't Worry Darling recensieDon’t Worry Darling ****

Regie: Olivia Wilde (Booksmart)

Met Florence Pugh, Harry Styles, Olivia Wilde, Gemma Chan, KiKi Layne, Chris Pine, Nick Kroll, Sydney Chandler, Kate Berlant, Asif Ali, Douglas Smith, Timothy Simons, Ari’el Stachel,…

Speeltijd: 122′

Ga kijken als je hield van The Stepford Wives, Nope, The Village & WandaVision.

Het verhaal: Alice & Jack hebben het geluk om in de geïdealiseerde gemeenschap van Victory te wonen, de experimentele bedrijfsstad waar de mannen die voor het uiterst geheime Victory Project werken en hun families wonen. Het maatschappelijke optimisme van de jaren ’50, omarmd door hun CEO, Frank – zowel zakelijke visionair als motiverende levenscoach – verankert elk aspect van het dagelijks leven in de hechte woestijnutopie. Terwijl de echtgenoten elke dag in het hoofdkwartier van het Victory Project werken aan de ‘ontwikkeling van vooruitstrevende materialen’, kunnen hun vrouwen – waaronder Franks elegante partner, Shelley – hun tijd besteden aan het genieten van de schoonheid, luxe & losbandigheid van hun gemeenschap . Het leven is perfect, waarbij het bedrijf in de behoeften van elke bewoner voorziet. Alles wat ze in ruil daarvoor vragen, is discretie en onvoorwaardelijke toewijding aan de overwinningszaak. Maar wanneer barsten in hun idyllische leven beginnen te verschijnen, waardoor flitsen zichtbaar worden van iets veel sinisters dat op de loer ligt onder de aantrekkelijke façade, kan Alice het niet helpen zich af te vragen wat ze precies doen in Victory, en waarom. Hoeveel is Alice bereid te verliezen om te laten zien wat er werkelijk aan de hand is in dit paradijs?

Don't Worry Darling recensie

Ons verdict: MoviePulpers, wat een drama! Zowat iedere productie waarin Harry Styles zich bevindt, wordt zodanig opgef*ckt door zijn fans en er wordt halsstarrig (tot zelfs zielig) gezocht naar intriges met Florence Pugh & Olivia Wilde door sociale media & de klassieke media. Het is erg dat er anno 2022 meer wordt verteld over het privéleven van de regisseuse dan de film zelf, dus laat ons niet teveel blindstaren op de heisa rond de productie en ons focussen op Don’t Worry Darling die er absoluut mag zijn.

Florence Pugh & Harry Styles in Don't Worry Darling recensie

De reputatie van het regiewerk van actrice Olivia Wilde begint stil op dat van Jordan Peele te lijken. Het mag dan ook niet verwonderen, gezien de ex van Jason Sudeikis Don’t Worry Darling quasi gelijkaardig opbouwt dan Us & Nope. Daar zit dan ook meteen de troef van haar 2de langspeelfilm, gezien Don’t Worry Darling een ijzersterke editing kent die van begin tot einde levert en het mysterieus plot (waar we geen woord over gaan reppen overigens) verfijnd afwerkt. In combinatie met de 50ies enscenering & hallucinerende cinematografie van Matthew Libatique (Black Swan, Requiem fora Dream) is Don’t Worry Darling een productie van topniveau waar Warner Bros Discovery wederom trots op mag zijn. Hun credo van een film de tijd geven om goed af te werken, werpt nu al zijn vruchten af. Dat gezegd zijnde is Don’t Worry Darling niet perfect: Chris Pine’s impressie van Leonardo DiCaprio is best grappig te noemen en de overtollige speelduur van meer dan 2 uur voel je, maar gezien de film bij ons nog dagen in het hoofd nazinderde, kunnen we enkel maar zeggen: Petje af, Olivia Wilde! Meer van dat!!!

Kortom, Don’t Worry Darling is GenZ’s antwoord op The Stepford Wives. Een absolute must-see in bioscopen & op stream!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter