Pistol S1 op Star van Disney Plus België [eerste indruk]

xxxxxPistol **

Bedenker:  Craig Pearce  (Great Gatsby, Moulin Rouge!) /Regie: Danny Boyle (TranspottingSlumdog Millionaire)

Met Toby Wallace, Jacob Slater, Anson Boon, Christian Lees, Louis Partridge, Sydney Chandler, Talulah Riley, Maisie Williams, Emma Appleton, Thomas Brodie-Sangster,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Vinyl & Trainspotting.


Het verhaal: Het verhaal van de 70ies rockband The Sex Pistols door de ogen van bandlid Steve Jones.

Pistol S1 op Star van Disney Plus België [eerste indruk]

Ons verdict: Ja, MoviePulpers, het zijn rare tijden in de muziekwereld. Als een Kate Bush opnieuw op nummer 1 kan komen te staan door Stranger Things en iedere Marvel-film bijna vol rock-nummers zit van de jaren stilletjes, dan betekent het toch dat de huidige muziekscène niet meer weet wat het aan het doen is? Of zie ik dat verkeerd? In ieder geval, het is mooi te zien hoe Generation Z opnieuw in aanraking komt met tijdloze hits van weleer en het mag dan niet verbazen dat er meer & meer films of series komen over muzieksterren van vroeger. Recent nog was Elvis aan de beurt, maar op stream krijgen we met een beetje vertraging Pistol over de Sex Pistols door niemand minder dan Danny Boyle.

Pistol S1 op Star van Disney Plus België [eerste indruk]

De Britse regisseur bijt zich weliswaar stuk op Pistol, want net zoals Martin Scorsese moeite had met Vinyl, heeft Boyle ook moeite met Pistol. OK, de enscenering is mee met zijn tijd (of moeten we zeggen neigt naar deze van Trainspotting?) en het ontbreekt niet aan opmerkelijke shots van tijd tot tijd, maar de castleden zijn niet charismatisch genoeg en vooral, er zit geen schwung in de reeks. Pistol voelt aan als een ware lijdensweg van Jesus terwijl je het aan het streamen bent in plaats van een triomftocht voor anarchie. Na 3 afleveringen werd het ons dan ook teveel en dat na 2 pogingen. Vreselijk. Zo zie je maar dat ook de beste regisseurs de transitie van grote doek naar kleine doek kunnen missen.

Kortom, met Pistol bijten zowel Danny Boyle als FX de tanden weer stuk op het autobiografische genre. Shame, really. Oordeel zelf vanaf morgen op Star van Disney Plus België.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter